Zkušenosti značky Motul na legendárních závodech Dakar 2018

Zkušenosti značky Motul na legendárních závodech Dakar 2018

které skončily v Cordobě v Argentině po 14 dnech a 9 000 kilometrech namáhavých zkoušek, závodění a úžasného dobrodružství.

Dakar 2018 byl mimořádně náročný hlavně v prvních etapách, kdy i množství velkých jmen zůstalo pozadu. Tento rok dokončilo závody 57 % závodníků, kteří se postavili na start. Partnerské týmy Motul získali celkově 3 pódiové umístění ve 3 různých kategoriích. Jezdec týmu Toyota Auto Body Akira Miura zvítězil v podkategorii T2 (auta). Podle přísloví tak blízko, a přesto tak daleko to bylo v kategorii aut, Side by Side (SSV) a motocyklech pro týmy, které jezdily s podporou značky Motul: XtremePlus Polaris Factory team získal 2., 3. a 4. místo v kategorii SSV, zatímco Kevin Benavides jezdící v barvách HRC skončil na 2. místě v motocyklech, se ztrátou 16 m 53 s na vítěze.

Original by Motul – skuteční bojovníci Dakaru

Motul, jako hlavní partner Dakaru přinesl v roce 2018 populární inovaci, a to významnou podporu v kategorii motocyklů Original by Motul. Toto je kategorie, ve které jezdci jedou zcela sólo, bez jakékoliv asistence a musí se starat o technický stav svého stroje na vlastní pěst. Z 27 jezdců na startu vidělo cíl 16 závodníků. Francouz Olivier Pain byl jasným vítězem před Britem Lyndon Poskittem a Holanďanem HansJos Liefhebberem. Tito bojovníci pouště ztělesňují čisté závodění a skutečného ducha Dakaru, který v této Original by Motul komunitě zůstane ještě dlouhou dobu.

Závodní laboratoř Motul

Motul tento rok připravil pro všechny závodníky ve všech bivacích závodní laboratoř, ze které mohli profitovat všichni závodníci. Nacházel se v ní i přístroj na analýzu oleje, na kterém provedli techničtí experti Motul zkoušku více než 150 vzorků od 25 rozdílných týmů, oleje z produkce Motul i od jiných výrobců, do motorů i do převodovek. Odbornost laboratoře byla oceněna všemi závodníky a přítomnost značky Motul, jako oficiálního partnera pro maziva byla jasná hned od začátku. Xavier Gavora, ředitel oddělení závodníků ASO na margo Závodní laboratoře Motul řekl: "Motul, díky svým znalostem, odbornosti a inovativnímu přístupu ke sportu přináší do závodů skutečnou přidanou hodnotu. Závodní laboratoř nejen přispívá k vyšší spolehlivosti strojů, ale také k optimalizaci jejich výkonu a v neposlední řadě jim pomáhá na jejich misi dostat se do cíle nejtěžší rally na světě."

Zažijte rally prostřednictvím Epic Story by Motul (výjimečné příběhy) Některé z klíčových hodnot značky Motul byli i součástí rally Dakar a prostřednictvím Epic Story by Motul přineseme ty nejkrásnější příběhy bojovného ducha a vynalézavosti. Ve zkratce, každodenní život hrdinů Dakaru, jejich důmyslnosti, hrdinství a odvahy. 10 příběhů má šanci dostat se na 3 místný shortlist, který bude oznámen 26. ledna na oficiální fb stránce Dakaru a v pondělí 29. ledna bude vyhlášen vítěz.

Dakar se pro tento rok skončil, ale jméno Motul, naděje, vysoké nároky a lidskost zůstanou ještě více zapsány do této jedinečné akce. Těšíme se na 2019.

Datum zveřejnění

13.3.2018

Zdroj informací

MOTUL

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2936 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál