Tým Peugeot Total míří na vrchol s novým vozem PEUGEOT 208 WRX 2018

Tým Peugeot Total míří na vrchol s novým vozem PEUGEOT 208 WRX 2018

Cílem Teamu Peugeot Total, posíleného úspěchem na Rallye Dakar, je nyní dosáhnot vrchol ve zcela novém  dobrodružství: Mistrovství světa FIA v rallycrossu. Aby mohl oslavit svůj první rok působení v tomto atraktivním a vysoce konkurenčním sportu, tým PEUGEOT SPORT připravuje vůz PEUGEOT 208 WRX ve verzi pro rok 2018. Tento automobil prokazuje velký potenciál již od svého ambiciózního vstupu do rallycrossu v roce 2014.

V letošním roce se všech dvanácti podniků mistrovství v rallycrossu zúčastní tři oficiální jezdci Teamu PEUGEOT Total: legendární devítinásobný mistr světa v rallye Sébastien Loeb, přední jezdec rallycrossu Timmy Hansen a jeho nebojácný bratr Kevin Hansen. Oba Švédové představují „nastupující generaci“, která je součástí nejúspěšnější rodinné dynastie v historii tohoto sportu, a budou těžit z Loebových jezdeckých zkušeností.

Nový PEUGEOT 208 WRX, připravený pro rok 2018, bude v průběhu celé sezony postupně vylepšován. Cíl je jasný: nasbírat hned od začátku sezony co nejvíc bodů ve snaze usilovat v budoucnosti o mistrovský titul pro jezdce i tým, a rozšířit tak jedinečnou historii úspěchů značky Peugeot v motorsportu.

Zatímco Sébastien Loeb a Timmy Hansen budou řídit vůz s novou specifikací 2018, Kevin Hansen zůstane u vývojové verze vozu z roku 2017. Nové vývojové prvky nejnovější generace vozu PEUGEOT 208 WRX o výkonu 560 k mají dopomoci k zajištění jeho větší výkonnosti a lepší ovladatelnosti. Je nejen rychlejší a lehčí, ale také se snáz řídí, poskytuje lepší odezvu a má větší točivý moment.

Technici divize PEUGEOT SPORT pracovali intenzívně na aerodynamice, aby zlepšili výkonnost vozu. Ten bude mít od začátku nové sezony nové přítlačné křídlo a zadní nárazník. Po mechanické stránce bylo kromě vývojových modifikací na motoru také změněno předního zavěšení a tlumiče. Vůz má větší kola a také rychlejší řazení a nový ochranný rám pro případ převrácení. Výsledkem je vizuálně nápadný vyzyvatel navržený tak, aby budil pozornost a současně se silně podobal nejprodávanějšímu sériovému modelu značky -  vozu  208, z něhož vychází.

 

Datum zveřejnění

9.3.2018

Zdroj informací

Peugeot

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2996 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál