Mr. Truck Gerd Körber už opravdu skončil

Mr. Truck Gerd Körber už opravdu skončil

Známý německý trucker Gerd Körber se narodil 24 května 1963 v Rheinau Heimlingenu, ženatý od roku 2014 s Tanzánkou Neemou. Jeho rodinu, firmu a hlavně časovou zanepávněnost udával jako důvody k ukončení kariéry. Po závodech v Jaramě se oficiálně odhlásil z FIA. Dostal samozřejmě nabídku dále spolupracovat s týmem Schwaben Truck, takže ho možná ještě potkáme, ale maximálně jako jezdce Race by Race, tedy v mecce Iveca Mugellu, v německé kolébce na Nürnburgringu a možná ještě třetí podnik, firma Bickel Tunning a rodina jsou pro něj už nyní přednější, a také časová náročnost, být neustále pod tlakem času a vše skloubit dohromady. Všechno má svůj čas, říká Gerd pro ukončení kariéry.

Gerd Körber začínal s trucky jako mladý kluk v roce 1985, tedy vlastně v plenkách evropských závodů tahačů, jejich součástí tak byl od první hodiny. Jako nejmladší jezdec startovního pole například startoval v roce 1987 ve svých 24 letech. V letech 1991, 2002 a 2003 si přivlastnil titul evropského šampióna a po téměř 40 letech v motorsportu patří mezi velké pamětníky i jezdce truck racingu.

Gerd ovšem nekončí poprvé, už rok 2009 měl nálepku poslední jízdy, ovšem pak se opět v polovině další sezóny do kokpitu závodního trucku navrátil. Startoval s množstvím závodních vozů, svůj první truckerský titul si vyjel s Phoenix Manem a bojoval v té době proti továrním Mercedesům. Další dva tituly už vybojoval s Buggyrou a jejich Freightlinerem, tedy v sezónách 2002-2003. Jezdil také Manem, Sisu a naposledy s Iveco. Nikdy však s Mercedesem a bůh ví proč! Závodní kariéru s Ivecem ukončil tedy letos na sedmém místě a buď ho ještě někdy uvidíme za volantem, nebo třeba jako spokojeného diváka, ale samozřejmě u náklaďáků, bez kterých by si asi nedokázal představit svůj život.

Gerde, děkujeme!

Datum zveřejnění

9.1.2018

Zdroj informací

VDR

Autor

Vláďa Rožánek

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3634 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál