38. SVK Rally Příbram zve posádky na letošní závěrečný podnik, nejenom na MČR v rally

38. SVK Rally Příbram zve posádky na letošní závěrečný podnik, nejenom na MČR v rally
Zatímco soutěžní posádky teprve pomalu vychládají z horké Barum Rally, provozní teplota organizačního výboru 38.SVK Rally Příbram naopak pozvolna vzrůstá, spolu se zvyšujícím se úsilím, které věnuje přípravě a zajištění svého příbramského podniku.
 
                   

Do startu zbývá již jen 5 týdnů. Co dělat pět týdnů na dovolené si neumím představit (bohužel), ale co vše se musí stihnout za pět týdnů před startem 38. SVK Rally Příbram, víme celkem přesně.

Základním materiálem pro každou Rally jsou „Zvláštní ustanovení“. Taková bible, pravidla. Na www.rally-pribram.cz, v sekci soutěžící, jsou již uveřejněna ZU pro všechny vypsané poháry. Jen to, proboha, aspoň čtěte, když chcete jet závodit. Opravdu se to nepíše jen proto, aby měl Autoklub kam dát razítko .
6. – 8. října se v Příbrami bude soutěžit v následujících pohárech:
-    Mistrovství ČR v rally 2017
-    Juniorský mistr ČR 
-    Pohár pořadatele 
-    Dámský pohár 
-    Lenz ADAM Cup 2017
-    Pohár Pirelli 2017
-    Česká Trophy – Rally pravidelnosti 
-    Rally Legend

Asi všechny vypsané poháry jsou jasné a všichni zúčastnění vědí, kdo a s čím se do kterého z nich může přihlásit. Ale Pohár pořadatele? Tento pohár byl vypsán organizačním výborem proto, že nám pro letošní rok nebylo přiděleno pořádání „Mistrovství ČR v rally historických automobilů“. Ale historická auta, dle našeho názoru, do Příbrami patří. Jsou příjemným zpestřením startovního pole pro diváky a jsme jeden z ne mnoha závodů v Čechách. Proto jsme se rozhodli vypsat Pohár pořadatele a nechat u nás svést i ty, kteří mají doma nabroušené Žigulíky, Favority, Lancie, Bavoráky, Audiny apod. Do Poháru pořadatele se mohou přihlásit:
-    jezdci s licencí jiné ASN
-    vozy s národní homologací jiných ASN nebo s vozy EU dle svých národních předpisů pro rally. 
-    vozy nezařazené do MČR, které odpovídají NSŘ kap. F článek 3 (třída 14 - 18) – tzv. „sprintová auta“
-    vozy odpovídající NSŘ kap. K článek 3.2 (historické automobily)

No, a aby měly posádky chuť si mezi sebou zazávodit, čímž rozdáme i více pohárů na stupních vítězů, rozdělili jsme klasifikaci v Poháru pořadatele takto: 
-    absolutní klasifikace Poháru pořadatele
-    společná klasifikace tříd 14 - 18
-    klasifikace HA bez rozdílu kategorii v dělení dle objemu motoru do 1300 ccm, do 1600 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm.

Více ve zvláštních ustanoveních na našem webu, to je ten materiál, co je potřeba číst.

38. SVK Rally Příbram se pojede v již obvyklém formátu, a to v pátek shakedown a slavnostní start na příbramském náměstí TGM. Start do samotné rally proběhne ze servisu v Dlouhé Lhotě v sobotu ráno. Cíl Rally bude opět na náměstí TGM v Příbrami v neděli odpoledne, takže hostesky určitě s sebou.

Rozložení rychlostních zkoušek bude také více méně tradiční. Bude jich celkem 16, ale oproti loňskému ročníku máme připravenu jednu zbrusu novou a velmi atraktivní rychlostku. Nehledejte ji v archivech, budete ji všichni psát pěkně poprvé. Kde je? Na to je ještě příliš brzy, abychom prozrazovali. Délka je cca 10,5 km. Jinou, tradiční RZ jsme museli bohužel vzhledem k místním poměrům rozdělit na dvě, ale jejich oblibě to snad neubere. Zato jiná RZ nám o kousek povyrostla do délky a přinese též zajímavé zpestření. 

Přihláška na 38. SVK Rally Příbram bude na našem webu v nejbližších hodinách. Hned poté co si přečtete Zvláštní ustanovení pro pohár, ve kterém chcete startovat.

Těšíme se na Vás, těšte se do Příbrami.

Datum zveřejnění

31.8.2017

Zdroj informací

38. SVK Rally Příbram

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2471 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál