Citroën nevylučuje, že by Loeb mohl startovat v MS příští rok

Citroën nevylučuje, že by Loeb mohl startovat v MS příští rok
Yves Matton všechny překvapil minulýt týden, když oznámil, že Sébastien Loeb bude testovat Citroën C3 WRC. Stane se tak koncem tohoto nebo začátkem příštího týdne. Start na některé ze zbývajících soutěží MS 2017 je vyloučen, ale příští rok je ve hře, pokud by měl devítinásobný mistr světa zájem.Výsledek obrázku pro Loeb C3 WRC

Zpráva to byla tak překvapivá, že ani Kris Meeke o tom neměl ponětí. Yves Matton už se těší na zpětou vazbu, kterou mu Sébastien Loeb poskytne. Test proběhne na asfaltu ve Francii. Pokud Loeb projeví další zájem, není problém domluvit další testování. Start v tomto roce je ale vyloučen.

"Letos ho nemohu nechat řídit, protože nemám auto," říká Matton. "A hlavně si myslím, že není dobrý nápad odjet soutěž v takto krátkém horizontu. MS je na vysoké úrovni a s novým vozem je třeba najet spoustu kilometrů, aby se do toho človek dostal. Pokud by se měl jednoho dne návrat ukutečnit, musí být vše dobře připravené. Rok 2018 je zatím daleko. Neříkám ne, protože to ne není a neříkám ano, protože to ano není. Rozumím touze přivést tohoto pilota zpět, ale jak jsem řekl, pokud se tak stane, musí být vše do detailu připravené," dodává Matton.

Datum zveřejnění

2.8.2017

Zdroj informací

motorsport-news.co.uk

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2833 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál