Corsa R5 snad v roce 2019

Corsa R5 snad v roce 2019
Nový Opel Corsa R5 by mohl rozšířit nabídku soutěžních speciálů skupiny PSA, ale až od roku 2019. Příští rok bude exkluzivně patřit novému Citroënu C3 R5.
Corsa R5 snad v roce 2019

Zatím nebylo oficiálně nic potvrzeno, ale v posledních týdnech se proslýchá, že skupina PSA kromě Citroënu přivede na trh i model R5 od nově získané značky Opel. Německá automobilka plánovala Corsu R5 již roky, ale k realizaci zatím nedošlo. To by se mohlo změnit v roce 2019. Příští rok chce PSA exkluzivitu pro svůj model C3 R5 a tento vůz by mohl posloužit jako platforma i pro novou Corsu. Pro PSA by to přinášelo řadu výhod a vývoj nového modelu by stál minimum peněz při sdílení důležitých komponent. Nová značka nezatížená minulostí by mohla přitáhnout PSA nové zákazníky. Navíc o Opel R5 už projevilo zájem několik dovozců z Norska a Španělska. Německý vůz by tak mohl mít větší úspěch než samotný Citroën.

Radost z toho asi nemá společnost Holzer Motorsport, která letos v Portugalsku představila svou Corsu R5. Opel ale homologaci tohoto stroje neplánuje. Pravděpodobnější je vývoj vozu s PSA.

Datum zveřejnění

25.7.2017

Zdroj informací

Rally-mania.cz

Autor

Honza Froněk

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2641 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál