Citroën upravil C3 WRC podle Mikkelsena

Citroën se snaží zachránit nepovedenou sezónu a využil tak žolíka k homologaci nových dílů.

Citroën upravil C3 WRC podle Mikkelsena
Citroën se snaží zachránit nepovedenou sezónu a využil tak žolíka k homologaci nových dílů.

Konkrétně jde o zadní diferenciál, po jehož úpravě by mělo dojít k jinému rozdělení výkonu mezi přední a zadní nápravou. S touto úpravou se Andreas Mikkelsen představí už v Polsku.

Hned po nepovedené Sardínii tým 4 dny testoval a Mikkelsen hledal nové nastavení pro neposlušný vůz. A jak přiznal šéf týmu Yves Matton, bylo to nutné. "Museli jsme uznat, že ne všechen risk, který jsme podstoupili při vývoji C3 WRC, se nám vyplatil. Máme sice mimořádně rychlé auto, ale rozmezí, ve kterém správně funguje, je moc malé. Pustili jsme se tedy do větších změn a tou první byl příchod Andrease Mikkelsena, který přišel s novými nápady. A po tom velkém testu jsme se rozhodli pro nějaké úpravy na voze, se kterými naši jezdci budou schopni zajíždět výsledky, které Citroën očekává."

Výsledek obrázku pro Mikkelsen Andreas C 3

I samotný Andreas Mikkelsen věří, že se hodně posunuli. "Testy byly velmi přínosné. Po dvou dnech jsem na podobných tratích, co budou v Polsku, našel správné nastavení odpovídající mému stylu. Myslím, že i Craig a Stéphane byli se změnami spokojení."

Mikkelsen bude ale jediný, kdo bude mít nový diferenciál v Polsku. Oficiálně se mluví o tom, že se to pro ostatní vozy nestihlo, ale dost možná jde o to porovnat obě verze v soutěži. A pak je také zajímavá otázka, co bude po Polsku, protože Citroën na Finsko přihlásil Meeka, Breena a Al-Qassimiho. Po Polsku bude jasněji…

Datum zveřejnění

28.6.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

,,Shacki´´

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2743 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál