Pech s Uhlem stříbrní v Hustopečích

Pech s Uhlem stříbrní v Hustopečích
EuroOil-invelt team s posádkou Václav Pech jun. – Petr Uhel vybojoval druhé místo na 13. Rallye Hustopeče, která se jela o uplynulém víkendu. Je to jejich již čtvrté stříbrné místo ze čtyř odjetých závodů. Spojení Českého a Slovenského mistrovství při této soutěži, přilákalo na start dosud největší mezinárodní konkurenci v letošním roce.

Pořadatelé přichystali těžkou trať mezi vinohrady, na které se střídal asfalt se šotolinou a proměnlivé počasí udělalo ze závodu pořádné drama.
                                                                     
„Stalo se přesně to, čeho jsem se obával nejvíc. Lehký déšť skropil část trati a místa, kde byla na asfaltu vrstvička prachu z vinic se proměnila v kluziště. Navíc místy bylo sucho, v lesích mokro a někde bahno. Bylo těžké vybrat na tyto podmínky pneumatiky a z našich nejbližších konkurentů jel snad každý na jiných. Já jsem se v těchto střídavých podmínkách nevyvaroval několika „krizím“ a největší ztrátu pro nás znamenala proražená pneumatika, na které jsme museli absolvovat 8km. Podobné chyby však dělali i ostatní a pořadí se hodně měnilo. Byl jsem docela rád, že jsme etapu dokončili s nepoškozeným autem,“ popisuje dramatický začátek Václav Pech, kterému patřila v cíli první etapy až čtvrtá pozice.

Druhý den se počasí ustálilo a většina rychlostních zkoušek přes noc oschla. Pech s Uhlem hned od začátku pořádně zabrali a probojovali se na druhé místo za Jana Kopeckého s tovární Škodovkou, které udrželi až do cíle. „Druhá etapa nám vyšla, bylo to i díky perfektním zprávám z tratě od našich špiónů mého táty s Jardou Palivcem, kteří detailně všechny změny na silnici popsali do rozpisu. Přesto jsme jednu horkou chvilku měli, když si Petr při jednom hektickém přepisování těchto změn, zapsal bahno o zatáčku dříve, než mělo být. Při jejím projetí mne blesklo hlavou jací jsou naši špióni puntičkáři, když do této zatáčky zapisují „klouže“, což tam být úplně nemuselo. Pochopil jsem to o tři sekundy déle, když jsme v další zatáčce jeli po bahně do škarpy. Dost nám oběma zatrnulo, ale dobře to dopadlo,“ říká s úsměvem Pech.

Dalším závodem EuroOil-invelt teamu bude již za čtrnáct dní Bohemia Rallye v Mladé Boleslavi.

Datum zveřejnění

20.6.2017

Zdroj informací

Média Václava Pecha

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2473 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál