Sardinia po 1. etapě: Paddon na čele, Citroëny kromě Mikkelsena out [+VIDEO]

Sardinia po 1. etapě: Paddon na čele, Citroëny kromě Mikkelsena out [+VIDEO]
Je za námi první den Rally Italia Sardinia a Citroën opět sčítá škody. Kris Meeke opět poslal auto přes střechu a Craiga Breena potrápil únik oleje z převodovky. Dále pokračuje jen Andreas Mikkelsen. Na čele přenocuje Hayden Paddon.
Související obrázek

Rally Italia Sardinia začala již ve čtvrtek večer diváckou speciálkou v Ittiri, kterou ovládl Thierry Neuville před Ottem Tänakem a Dani Sordem. To pravé závodění začalo až v pátek ráno. Posádky nocovaly v Olbii a brzy ráno se vydaly na čtyři rychlostní testy, servis v Algheru a opakované průjezdy. V dopolední sekci se ujal vedení Kris Meeke, kterého hned na další RZ střídal Juho Hänninen, aby se pilot Citroënu vrátil do čela po RZ4. Na dalším testu Meeke opět havaroval, když poslal svůj vůz přes střechu. Posádka dokázala ještě dojet s časovým mankem do servisu, ale zde se ukázalo poškození rámu a pro Meeka soutěž opět skončila velkým zklamáním. Do servisu jako lídr dorazil Hayden Paddon o 4,3 vteřiny před Juho Hänninenem a 4,4 vteřiny před Madsem Ostbergem. Čistič trati Sébastien Ogier nabral skoro 40 vteřin a patřila mu sedmá pozice, Andreas Mikkelsen se s Citroënem seznamoval na osmém místě. Po úniku oleje z převodovky Breenova vozu zůstal Nor jako jediný reprezentat francouzské značky v soutěži.

Esapekka Lappi si odpoledne připsal první dvě vyhrané RZ za volantem vozu WRC a poskočil na osmé místo před Mikkelsena. A to Fin bojoval s řazením druhého rychlostního stupně. Nejrychlejší čas si připsal i Dani Sordo, který dopoledne ztratil kvůli technice a Španěl vyhrál i poslední RZ dne. Naopak zde ztratil Hanninen, který přišel o průběžné druhé místo.

Sardinia po 1. etapě: Paddon na čele, Citroëny kromě Mikkelsena out [+VIDEO]

Datum zveřejnění

10.6.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2345 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál