Pirelli v Krumlově slavilo úspěch

Jako o velmi úspěšné může o Rallye Český Krumlov mluvit značka pneumatik Pirelli. Závodilo se zde i v Poháru Pirelli.

Pirelli v Krumlově slavilo úspěch

Technicky náročná Rallye Český Krumlov letos soutěžním jezdcům ukázala svou vlídnou tvář a velmi netradičně po celou dobu rally panovaly příznivé meteorologické podmínky. V okolí Českého Krumlova bylo letos po celou dobu konání soutěže sucho, ale to nic neubralo této rally z její náročnosti. Jelo se o to rychleji, na některých místech bylo více vytahaných nečistot a pneumatiky hrály opět důležitou roli. Je potěšující, že posádkám na pneumatikách Pirelli se opět velmi dařilo. Hned dvě soutěžní posádky startující na pneumatikách Pirelli obsadily stupně vítězů v absolutním pořadí. Druhé místo vybojovala posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel startující s Fordem Fiesta R5, která dokázala zúročit svoje dlouholeté zkušenosti s touto soutěží a potvrdila roli jednoho z favoritů rallye. Příjemným překvapením byl výkon posádky Miroslav Jakeš – Marcela Ehlová s Fordem Fiesta R5, které se letos podařilo dokončit první soutěž a hned na stupních vítězů. Obě posádky startovaly na pneumatikách Pirelli a staly se tak nejúspěšnějšími závodníky na pneumatikách této značky. Třetí nejúspěšnější posádkou na pneumatikách Pirelli byla posádka Jan Dohnal – Michal Ernst, kteří na tratích krotí svůj silný Ford Focus WRC. Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou obsadili v Českém Krumlově pátou příčku a vrátili se tak svými výkony znovu mezi ty nejlepší. Odvážejí si také body do Poháru Pirelli za třetí místo ve třídě 3

Největší boje se letos kromě absolutního pořadí odehrávají ve třídě 6, která je plná mladých a velmi talentovaných jezdců. S rychlými dvoukolkami R2 dokáží tito soutěžáci zajíždět časy, které berou dech a pravidelně se dostávají mezi ty absolutně nejrychlejší dvoukolky. Na Rallye Český Krumlov se letos nejvíce dařilo Filipu Marešovi s Janem Hlouškem s Peugeotem 208 R2, kteří vyhráli v kategorii dvoukolek a také v nabité třídě 6. Gratulujeme ke skvělému výsledku na pneumatikách Pirelli. Body za druhé místo v Poháru Pirelli si z Českého Krumlova přivezli Simon Wagner s Geraldem Winterem také s Peugeotem 208 R2. Ze třetího místa se radovali Tomáš Pospíšilík s Jiřím Strossem také s Peugeotem 208 R2. Ve třídě 5 berou plný počet bodů Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou, kteří závodí s Renaultem Clio RS DS3 R3T. Ve třídě 5 dojeli druzí Václav Stejskal se Stanislavem Viktorou také s Renaultem Cilo RS R3T.

V kategorii produkčních vozů třídy 3 si pro nejvyšší bodový zisk v Poháru Pirelli dojeli Jaroslav Pešl s Romanem Peškem startující s Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří současně obsadili třetí příčku ve třídě 3. Druhé místo v poháru potěšilo nestora českých rally Marcela Tučka jehož v Mitsubishi Lancer EVO IX navigoval Petr Dufek. Technické problémy a defekty tentokrát trápily jinak velmi rychlou posádku Subaru Impreza STi ve složení Václav Kopáček – Barbora Rendlová a ve třídě 3 jim v Poháru Pirelli patřila až třetí příčka.

Pneumatiky Pirelli na těžké Rallye Český Krumlov velmi dobře obstály v silné konkurenci a posádky, které na nich startovaly, dosáhly mnoha úspěchů. Pohár Pirelli v MČR v rally bude pokračovat červnovou Rally Hustopeče na jižní Moravě, ale o body do Poháru Pirelli se bude závodit už příští víkend v soutěži zařazené do Rallysprint série v Mostě.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz a Martina Komínka, kominek@motorsport.cz

Datum zveřejnění

30.5.2017

Zdroj informací

Pohár Pirelli

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2889 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál