Andreas Mikkelsen na Sardínii s C3 WRC

Citroen Racing asi pochopil, že se současnou jezdeckou sestavou toho moc nezmůže.

Andreas Mikkelsen na Sardínii s C3 WRC

Pro další start na Rally Italia Sardehgna se tak rozhodl posadit co vozu Citroen C3 WRC Andrease Mikkelsena, místo mu uvolnil Stephane Lefebvre.

Mikkelsen byl přitom na Sardínii přihlášen s Fabií R5 týmu Škoda Motorsport. Citroen ale musel vzhledem k letošním dosavadním výsledkům v MS jednat a Mikkelsen byl jediná smysluplná volba.

To ostatně přiznal i Yves Matton, šéf týmu. "Po šesti soutěžích musíme uznat, že nedosahujeme cílů, které jsme si před začátkem sezóny vytyčili. A současně Andreas aktivně hledal příležitost, jak se vrátit do WRC. Došli jsme tedy k dohodě, že se posadí co C3 WRC na Sardínii. A mohu říci, že jsme všichni potěšeni. Andreas má spoustu zkušeností a i vzhledem k tmu, že nezbývá moc času, nemá pro soutěž konkrétní cíl. Měl by jet podle toho, jak se bude cítit v autě. Chci poděkovat FIA a týmu Škoda Motorsport, že nám dovolili tuhle změnu. A také Stéphanovi, který mu uvolnil místo. Není to nějaký trest pro něj a stejně tak to nemění nic na naší podpoře mladých jezdců. Rozhodnutí směřuje k tomu, aby měl Citroen co největší šance. Stéphane akceptoval, že tým je na prvním místě, pojede na Sardínii seznamovačky a pojede znovu v Polsku."

Výsledek obrázku pro andreas mikkelsen

2017-05-23-andreas-mikkelsen-na-sardinii-s-c3-wrc"Je veřejným tajemstvím, že jsem od konce loňské sezóny hledal, jak se vrátit do vozu kategorie WRC," komentoval novinku Mikkelsen. "Jsem moc spokojený, že se připojím k Citroenu na Sardínii, už se těším na spolupráci s týmem. Vůz vyhrál na úvodním šotolinovém podniku, takže ukázal svůj potenciál. Už se nemohu dočkat, až začneme testovat a připravovat se na soutěž. Času už moc není, ale pro mě je důležité, že se vracím do nejvyšší kategorie v silném týmu. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se o to zasloužili."

Datum zveřejnění

23.5.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

Tomáš Shaki Wanka

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2489 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál