MČR Český Krumlov: třetí vítězství v řadě pro Jana Kopeckého a tým ŠKODA

MČR Český Krumlov: třetí vítězství v řadě pro Jana Kopeckého a tým ŠKODA

Dvojitý hattrick pro Jana Kopeckého a Pavla Dreslera, kteří vyhráli třetí rally českého šampionátu (MČR) 2017 v řadě a současně po letech 2015 a 2016 triumfovali potřetí za sebou také na Rallye Český Krumlov. Jejich kolegové z privátního týmu ŠKODA Jan Černý / Petr Černohorský dojeli na čtvrtém místě za dvěma posádkami s vozy Ford, Václavem Pechem jun. / Petrem Uhelem a Miroslavem Jakešem / Marcelou Ehlovou.

Rallye Český Krumlov je jednou z nejtradičnějších soutěží v České republice. Soutěžící závodí na náročných tratích rychlostních zkoušek v překrásné krajině. Jediné překvapení se odehrálo během jedné ze slunečných pátečních rychlostních zkoušek, kdy nejrychlejší čas nezajel tovární jezdec ŠKODA Jan Kopecký, ale pilot Fordu Dohnal, který byl nejrychlejší v první krátké speciální zkoušce. Potom se už ale vše vrátilo do obvyklých kolejí na české rallyové scéně a jasně dominoval Jan Kopecký.

Jan Kopecký / Pavel Dresler, ŠKODA FABIA R5, ŠKODA Motorsport. Rallye Český Krumlov 2017

Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem zajeli se svým vozem ŠKODA FABIA R5 ve všech následujících 15 rychlostních zkouškách nejrychlejší čas a potřetí v řadě vyhráli Rally Český Krumlov. Po trojici vítězství v úvodních třech podnicích českého šampionátu (MČR) je tato tovární posádka ŠKODA v domácím prostředí nepřemožitelná.

Jan Kopecký / Pavel Dresler, ŠKODA FABIA R5, ŠKODA Motorsport. Rallye Český Krumlov 2017

Jan Černý / Petr Černohorský a jejich privátně nasazená ŠKODA FABIA R5 se stihli zotavit z velké nehody v posledním kole FIA European Rally Championship (ECR) na Kanárských ostrovech a na Rally Český Krumlov dojeli na čtvrtém místě za posádkami Vacláv Pech jun. / Petr Uhel a Miroslav Jakeš/Marcela Ehlová.

 

Číslo dne: 3

Posádka Kopecký / Dresler vyhrála po třetí v řadě Rally Český Krumlov a současně i první tři rally českého šampionátu (MČR).

Rallye Český Krumlov 2017 – Konečné výsledky MČR:
1. Kopecký / Dresler (CZE/CZE) ŠKODA FABIA R5 1:33:09,3 hod
2. Pech jun. / Uhel (CZE/CZE) Ford Fiesta R5 +1:42,4 min
3. Jakeš / Ehlová (CZE/CZE) Ford Fiesta R5 +2:21,4 min

Datum zveřejnění

20.5.2017

Zdroj informací

škoda-motorsport.com

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3117 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál