Mads Ostberg: Chceme jet o nejvyšší příčky

V Argentině dlouho míchal kartami v nejvyšších patrech absolutní klasifikace norský pilot Mads Ostberg.

Mads Ostberg: Chceme jet o nejvyšší příčky

Mads Ostberg je zatím de facto jediným pořádným soukromníkem v MS s vozem nejnovější specifikace, protože jeho společný tým s Martinem Prokopem je jediným, kdo se o své auto stará sám a hlavičku M-Sportu na přihlášce má uvedenu jen z důvodu splnění pravidel. Jinak se Fiona XXL, jak se v OneBet Jipocar WRT autu přezdívá, chystá v Jihlavě vlastními silami týmu. Ani to však nebránilo Madsovi aby v Argentině bojoval o čelní příčky, vždyť po prvním dni držel druhou příčku a teprve ztráta zadního difuzoru následovaná v RZ14 poškozeným zadním zavěšením dostaly norského pilota mimo nejlepší trojici. I tak ale dovezl Ostberg první letošní body, když i s penalizací za rally2 v jedné sobotní RZ nakonec vybojoval devátou příčku.

Výsledek obrázku pro Mads Ostberg

O tomto víkendu se Mads Ostberg postaví na start svého letošního třetího podniku MS a jak se nechal slyšet, cílem je opět notně trápit tovární posádky. "Myslím, že naší rychlostí zejména v první argentinské etapě jsme pár továrních jezdců překvapili. I přes omezené testování jsme měli ten správný setup a cítil jsem se v autě jistě a motivovaný. Teď před Portugalskem mám ten samý pocit a cílem je opět bojovat o nejvyšší příčky," říká před startem Portugalské rally Mads Ostberg.

Aby se v pauze mezi jihoamerickou a jihoevropskou soutěží udržel v tempu, odjel Ostberg předminulý víkend domácí Rally Sørland, kde si za volantem Fiesty R5 rodinného týmu připsal další letošní výhru v norském mistráku a po polovině sezóny má na svém kontě nejvíce výher. "Fiesta R5 se řídí úplně jinak než WRC a vyžaduje úplně jiný jezdecký styl. Ale i tak jsem pořád měl možnost závodit na náročných šotolinových zkouškách a získat pozitivní náhled na svou rychlost," říká k domácímu startu Mads Ostberg a dodává k opětovnému zvykání na Fiestu WRC, "musel jsem si zase zvyknout, ale rychle jsem se dostal zpět. Už se těším na začátek rally. Je to jedna z klasik kalendáře, jde o hodně náročný podnik a fanoušci tady vždy umí vytvořit úžasnou atmosféru," uzavírá Mads Ostberg.

Datum zveřejnění

18.5.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

Jakub Kuře Kura

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2359 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál