Václav Pech před Rallye Český Krumlov

Na Rallye Český Krumlov nebude chybět ani posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel.

Václav Pech před Rallye Český Krumlov

O nadcházejícím víkendu se uskuteční v pořadí 3. podnik letošního mistrovství ČR, kterým je 45. Rallye Český Krumlov, na které nebude chybět ani posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel.

Teamová fiesta R5 prošla před soutěží kromě běžné přípravy i doladěním motoru, kdy se podařilo do Čech dostat anglického specialistu na motory a po celodenním zkoušení nastavit motor o něco blíže k jeho maximu.

„Uvidíme až při závodě, kolik takové doladění pomůže a jestli se díky tomu zrychlíme. Na Krumlově však než jinde hraje větší roli ideální fungování podvozku. Rychlostky zde hodně mění rytmus a z rychlého asfaltu se jedním odbočením stává úzká rozbitá cestička prorostlá mechem a zase naopak. Zde musíte v každé situaci vědět, jak se vám bude auto chovat, jinak nejde jet rychle. Navíc Krumlov má tolik skákacích horizontů, jako snad zbytek soutěží dohromady a i zde potřebujete mít jistotu v podvozku, jak při odrazu, tak při dopadu a skloubit všechny tyto faktory je nesmírně náročné. Mám z toho respekt, protože na testech všechno nasimulovat nejde a s fiestou jsem podobné podmínky ještě nezažil,“ popisuje přípravy V. Pech jun..

Pořadatelé připravili pro posádky trať ve dvou etapách o šestnácti rychlostních zkouškách, kdy celá soutěž má vyvrcholit průjezdem velmi náročné rychlostky zvané Lipno. „A že náročná opravdu je, mohu potvrdit. Dvakrát se zde rozhodovalo mezi námi a Honzou Kopeckým o celkovém vítězství. Po dvou dnech souboje o desetinky vteřiny to měla rozhodnout tato poslední erzeta. Navíc těsně před jejím startem vždy přišla průtrž mračen, což je na Krumlově také běžné. V roce 2014 udělal chybičku Honza a my slavili vítězství. Když jsme o rok později najížděli na stejný start byla situace jako přes kopírák. Stejné počasí, stejný časový rozdíl, ale tentokrát jsme s MINI chybu v dešti udělali my a prohráli o 5 s.,“ vypráví dramatické chvíle V. Pech.

Nechme se překvapit jaká bude Rallye Č. Krumlov letos. Startuje v pátek 19. května v 15,30 hod. na českobudějovickém výstavišti diváckou Super RZ a cíl spatří první posádka v sobotu 20. května v 17,00 hod. v Jelení zahradě. EuroOil-invelt team zve srdečně všechny fanoušky motorsportu na tuto krásnou soutěž.

Datum zveřejnění

17.5.2017

Zdroj informací

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2458 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál