David Vršecký se vrací k závodění

David Vršecký se vrací k závodění

Na dnešní tiskové konferenci seznámil tým Buggyra Racing novináře se svými plány na nadcházející sezonu kontinentálního šampionátu okruhových tahačů (ETRC). Jezdeckou sestavu budou tvořit úřadující vicemistr Evropy Adam Lacko a navrátilec David Vršecký.

Někdejší dvojnásobný šampion, jenž dlouhodobě zápolí se zdravotními problémy, však neabsolvuje celý seriál. V záloze tak zůstává i chorvatský pilot Niko Pulič, známý především ze závodů do vrchu.

Související obrázek

Kalendář mistrovství obsahuje celkem devět podniků. Začíná se již příští týden, 13. a 14. května na Red Bull Ringu, domácí klání v Mostě je na programu 2. a 3. září. Předběžná startovní listina čítá třináct jmen. Největším soupeřem roudnické ekipy bude obhájce titulu Jochen Hahn z Německa, který však změnil značku – od Manu přestoupil k ambicioznímu Iveku, v jehož barvách vytvoří dvojici s veteránem Gerdem Körberem.

Comeback hlásí i další exmistr Španěl Antonio Albacete (Man). K favoritům je nutno řadit také Norberta Kisse (Mercedes-Benz) a jedinou ženu Stephanii Halmovou (Man). Mezi přihlášenými naopak nefigurují legendární Frankie Vojtíšek ani loni třetí René Reinert.

Buggyra do boje staví osvědčené konstrukce, ovšem s vylepšenými podvozky a úpravami na motoru. Jednoznačným cílem je zisk primátu pro Adama Lacka i v hodnocení týmů. Oba jezdci se navíc v průběhu roku zúčastní také otevřeného čínského mistrovství.

Termínová listina ETRC 2017:
 
13. – 14. 05.        Red Bull Ring (A)
27. – 28. 05.        Misano (I)
01. – 02. 07.        Nürburgring (D)
15. – 16. 07.        Slovakiaring (SK)
26. – 27. 08.        Hungaroring (H)
02. – 03. 09.        Most (CZ)
16. – 17. 09.        Zolder (B)
23. – 24. 09.        Le Mans (F)
07. – 08. 10.        Jarama (E)

Datum zveřejnění

7.5.2017

Zdroj informací

formule.cz

Autor

Zdeněk Balcar

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.235 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál