Kapesní průvodce inteligentního diváka po revivalu

Sportovně-společenská akce Rallye Praha Revival je sice akce určená hlavně pro účastníky, ale za dobu trvání si revivaly našly i své diváky.

Kapesní průvodce inteligentního diváka po revivalu

Skromný organizační tým revivalů si všech fandů váží, není ovšem v jeho silách zajistit divákům takový servis a komfort, na jaký jsou zvyklí z opravdových závodů.

Následujících pár řádek obsahuje pár rad a proseb, které mohou pomoci případným návštěvníkům, aby si mohli užít zajímavou podívanou a současně neohrozili bezproblémový průběh akce a sami nepřišli k úhoně.

Vzhledem k tomu, jakou plejádu známých osobností startovní listina nabízí, je revival příležitostí pro lovce autogramů, kteří svou vášeň nejlépe uspokojí jednak před startem v pátek odpoledne a po dojezdu do cíle v neděli odpoledne v radotínském učilišti a hlavně na slavnostním startu na Václavském náměstí, kam začnou posádky najíždět od šestnácti hodin a první vůz odtud odstartuje v 18:45.

Ti, kteří budou chtít vidět historické závodní a sportovní automobily ve svižnějším pohybu, mohou navštívit některé zvláštní úseky, tzv. Show Sections. Tyto úseky rozhodně nejsou klasické rallyové rychlostní zkoušky! Některé nejsou pro veřejnost vhodné z bezpečnostních důvodů, některé jsou na soukromých pozemcích, kde musí organizátoři respektovat přání majitele ohledně vstupu cizích osob, někde prostě organizátoři nedokáží garantovat bezpečné divácké prostory. Přesto organizátoři i zúčastněné posádky věří, že si případní diváci vyberou místa, kde si revival užijí a fandové historie motoristického sportu si přijdou na své.

První Show Section, kterou si diváci oblíbili, je prolog na parkovišti dostihového závodiště ve Velké Chuchli, kde první vůz odstartuje v pátek odpoledne v 15:15. Diváci zde mají vyhrazený prostor podél plotu u příjezdu ke startu a přehled po celém úseku.

Sobotní program nabízí dvě atraktivní místa ke sledování revivalu. Díky B. Řezníčkovi zavítá revival poprvé do Litoměřic. Zde bude na výstavišti Zahrada Čech vytýčena Show Section, kterou posádky absolvují dvakrát. První průjezd začíná v 11:42, druhý v 15:14. Vzhledem k tomu, že Show Section zajišťuje B. Řezníček s partou, která má zkušenosti i s pořádáním Rallye České Středohoří, je předpoklad, že na výstavišti bude na co koukat. Na místě bude i stánek s občerstvením.

Druhým místem, rovněž s občerstvením, bude rallykrosová trať v motoristickém areálu v Chabařovicích, kde jsou naplánovány tři průjezdy, resp. v případě příznivého počasí dva na rallykrosové trati a třetí na plochodrážním oválu. V Chabařovicích startuje první vůz v 09:19, 13:03 a 16:27.

V neděli je pro diváky ideálním místem polygon na mosteckém Autodromu, kde začíná první posádka v 10:23.

Zbývající úseky nejsou pro diváky vhodné. Trať závodu do vrchu v Telnici je sice atraktivní pro závodníky, ale divákům v lese moc rozhledu nenabídne ve srovnání s ostatními přehlednými a vícekolovými Show Section. Show Section na haldě v Kladně je v soukromém areálu, kde se zabývají recyklací a ukládáním různých materiálů a lze zde snadno přijít k úrazu i bez revivalového rojení.

Organizátoři i účastníci přejí všem fanouškům, kteří na revival přijdou, hezkou, ničím nezkaženou zábavu a prosí je, aby ani při zaujetí z atraktivní podívané nezapomínali na zdravý rozum a zásady slušného chování, aby bezpodmínečně respektovali pokyny pořadatelů a svým chováním přispěli k bezproblémovému průběhu akce.

Datum zveřejnění

26.4.2017

Zdroj informací

Rally Praha Revival

Autor

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2515 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál