Byl by tým Hyundai s Mikkelsenem dominantní?

Mezi týmem Hyundai a Andreasem Mikkelsenem stále probíhají jednání o startech v MS. Byl by pak Hyundai v MS dominantní?

Byl by tým Hyundai s Mikkelsenem dominantní?

Andreas Mikkelsen už si před několika dny vyzkoušel při testování vůz Hyundai i20 Coupé WRC. Teď už se jedná mezi manažery, jak to vše dotáhnout do konce. Mezi ostatními týmy ale panuje nervozita z toho, že by Hyundai s Mikkelsenem mohl být v MS hodně dominantní. Spolu s Neuvillem, Sordem a Paddonem by vytvořili rozhodně velmi silnou čtyřku.

Všichni tří současní jezdci Hyundaie přitom mají smlouvu i na příští rok. Jedinou variantou týmu je tak doplnění sestavy o čtvrté auto poslední specifikace. To by přitom nebylo nemožné, i loni nasadili čtvrté auto s Kevinem Abbringem. A zcela jistě padá i varianta s loňskou verzí vozu, protože o tu nemá zájem jak Mikkelsen, tak by to bylo i komplikací pro tým Hyundai, který by musel vozit na soutěže i kompletní sadu náhradních dílů na na starší vůz.

Přitom Mikkelsen, respektive jeho manažer, jednají i s jinými týmy. Proběhla jednání s Toyotou, kde Juho Hänninen často chybuje. Od Portugalska ale pojede i Esapekka Lappi a asi se čeká i na jeho výkony. U Citroenu mají zase pod smlouvou Krise Meeke jen na letošek a on už není nejmladší…

Výsledek obrázku pro Andreas Mikkelsen hyundai
Mikkelsen hledí vstříc světlým zítřkům…

Každopádně Mikkelsen si je dobře vědom svých kvalit a podle toho si klade podmínky. Nehodlá přitáhnout žádného sponzora, ale chce být klasický tovární jezdec plně placený. Dále chce smlouvu minimálně na zbytek tohoto roku a celý příští. Je si totiž dobře vědom, že zatímco je na trhu spoustu nadějných jezdců, pouze on je jediný volný jezdec schopen okamžitě jezdit na té nejvyšší úrovni.

Týmy, které mají o Mikkelsena zájem, tak musí řešit, kde na něj vzít peníze. A Hyundai je v tomto asi nejdále. "Nic ještě není rozhodnuto, je to ještě hodně práce a hodně peněz," přiznal týmový manažer Alain Penasse. Popřel i možnost, že by nový vůz WRC poskytli soukromému týmu.

Mezi ostatními týmy tak panuje nervozita. Zatím je letošní rok velmi vyrovnaný, všechny týmy již dokázaly vyhrát soutěž v MS. Jenže kdo získá Mikkelsena, získá pravděpodobně převahu…

Datum zveřejnění

26.4.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

shacki

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.265 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál