Jan Kopecký a Škoda pokračují v působivé vítězné sérii

Posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler vybojovala i a přes penalizaci suverénní vítězství na Rallye Šumava Klatovy.

Jan Kopecký a Škoda pokračují v působivé vítězné sérii

Klatovy, 22. dubna 2017 – Posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler (ŠKODA FABIA R5) vybojovala i přes nepřízeň počasí v podobě deště a přes penalizaci v poslední etapě suverénní vítězství na Rallye Šumava Klatovy. Takové štěstí ale neměla posádka se stejným vozem, Jan Černý/Petr Černohorský, kteří kvůli časové penalizaci přišli o 2. místo ve prospěch pilota Fordu Václava Pecha.

Základní kámen svému úspěchu na Rallye Šumava Klatovy položila posádka Jan Kopecký se spolujezdcem Pavlem Dreslerem (ŠKODA FABIA R5) již v první páteční etapě. Čtyřikrát zajela mistrovská česká posádka nejrychlejší čas. Pátá rychlostní zkouška byla kvůli oleji na trati, který tam zanechal jeden z historických vozů startujících dříve, z bezpečnostních důvodů zrušena. Posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler první den zakončila komfortním vedením o přibližně půl minuty.

Silný déšť v sobotu ráno vytvořil na rychlých „erzetách“ v okolí Klatov zrádně kluzký povrch, nicméně Jan Kopecký se spolujezdcem Pavlem Dreslerem (ŠKODA FABIA R5) zaznamenali dalších pět nejrychlejších časů.

Na druhou pozici se dostala posádka Jan Černý/Petr Černohorský, kteří jeli s privátně nasazeným vozem ŠKODA FABIA R5. Sváděli napínavý souboj s posádkou Fordu Václavem Pechem jun. a Petrem Uhlem. Při cestě k čerpání paliva mezi osmou a devátou rychlostní zkouškou ale Kopeckého spolujezdec Pavel Dresler i spolujezdec Černého Petr Černohorský špatně porozuměli itineráři a přejeli jednu křižovatku. Proto čerpali palivo na jiné než předepsané silnici, a tak dostali časovou penalizaci 15 sekund. Zatímco ale Jan Kopecký zůstal na čele soutěže, pro Černého to znamenalo ztrátu 2. místa.

Jan Kopecký a Pavel Dresler jeli ve zbývajících rychlostních zkouškách se svým vozem ŠKODA FABIA R5 na jistotu, takže nakonec získali letošní vítězství číslo 2 a zvětšili tak svůj náskok ve vedení Mistrovství České republiky (MČR).

Datum zveřejnění

22.4.2017

Zdroj informací

Škoda Motorsport

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3344 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál