Kopáček i Zabloudil na Šumavě v nových bojových barvách

Vítězná posádka kategorie produkčních vozů z Valašské rally se už nemůže dočkat startu na své domácí soutěži, Rallye Šumava Klatovy.

Kopáček i Zabloudil na Šumavě v nových bojových barvách

Vůz Subaru Impreza WRX STI mají nachystán v nových barvách, které jsou sladěny i s druhým vozem týmu Duck Racing v AČR. S ním opět pojedou Štěpán Zabloudil s Petrem Novákem, soudobé vozy doplní v Klatovech také Jaroslav Petrásek a Otto Slezák, kteří závodí s historickým Porsche 911.

Tým Duck Racing v AČR bude mít na letošním ročníku tradičních klatovských soutěží trojnásobné zastoupení. Mladá dvojice Václav Kopáček – Barbora Rendlová by ráda navázala na své prvenství z minulého podniku národního šampionátu a dál se udržela v sestavě bojovníků o titul šampiónů ve třídě 3. Nebudou to mít ale vůbec jednoduché. Jednak se v jejich třídě opět sešla výtečná konkurence, posílená navíc domácím exšampiónem Šlehoferem, jednak mladí Západočeši nemají na tuto soutěž zatím ideální vzpomínky. Loni i předloni sice dlouho svojí kategorii panovali, ani jedenkrát si ale ještě ze Šumavy vítěznou trofej neodvezli. Přede dvěma roky se při společné premiéře (tehdy ještě málo zkušená) spolujezdkyně dopustila osudové navigační chybky v areálu servisní zóny, loni zase jejich vůz potrápily technické potíže. S prasklou poloosou pak ve snaze minimalizovat ztrátu sklouzli se špatně ovladatelným vozem na několik minut do příkopu, přesto nakonec po heroickém výkonu vybojovali ve své třídě třetí příčku.

Letos by si rádi spravili chuť: „Povezeme na autě nový design a startovní číslo 16 a já doufám, že nám kombinace obojího přinese štěstí,“ říká devětadvacetiletý pilot, který v mezidobí od minulé soutěže dokonce závodil i na motokárách. „Sváděli jsme na rakouském závodě velké souboje s Jardou Pešlem, samozřejmě v přátelském duchu. S ním budeme ve stejné kategorii zápolit i tady na Šumavě, tak jsem moc zvědavý, jak dopadne odveta,“ usmívá se Kopáček. Jeho spolujezdkyně zvedá ale varovně prst: „Určitě budeme bojovat ze všech sil, hlavním cílem ale zůstává dojet bez problémů až do cíle. Už tradičně se nám navíc před soutěží nepodařilo všechno stihnout včas, tentokrát jsme až na poslední chvíli ladili v Polsku motor. Nestihli jsme díky tomu ani všechny povolené průjezdy seznamovacích jízd. Máme ale štěstí, že některé rychlostní zkoušky jsou obdobné jako v posledních letech, a tak nám trochu pomohly i starší rozpisy. Jsme moc zvědavi, jaké budou panovat na trati zejména v sobotu ráno podmínky a zda se nám pro ně podaří správně zvolit pneumatiky.“

Ve druhém týmovém voze Subaru Impreza WRX STI pojedou s číslem 22 Štěpán Zabloudil s Petrem Novákem. „Na Valašské rally nás trochu potrápila poloosa a i loni jsme v Klatovech museli z technických důvodů skončit velmi brzy. Teď věřím, že případné mouchy vychytáme nejpozději na shakedownu, abychom si mohli soutěž krásně užít a pěkně si zazávodit,“ říká zkušený pilot. Pod křídly týmu Duck Racing v AČR pojede v rámci Historic Vltava Rallye také dvojice Jaroslav Petrásek – Otto Slezák. I řidič tohoto vozu se startovním číslem 63 je před startem optimistou: „Máme náš tzv. mexický design trochu vylepšený a tak doufám, že se divákům naše Porsche 911 bude líbit. Do Klatov přijely vozy tohoto typu z celé Evropy a já doufám, že se naše kráska mezi nimi neztratí!“

Datum zveřejnění

21.4.2017

Autor

Karel Špaček

Výběr jazyka

Reklama

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!
Předplatitelé Oldtimeru mají 10% slevu!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2519 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál