Esapekka Lappi v Portugalsku se třetím Yarisem WRC

Esapekka Lappi v Portugalsku se třetím Yarisem WRC
Tým Toyota oficiálně potvrdil, že v Portugalsku poprvé nasadí třetího jezdce, kterým bude Esapekka Lappi.

Nejde o překvapivou zprávu, tohle je jen oficiální potvrzení. Dnes je totiž uzávěrka přihlášek pro Portugalsko, a tak byl nejvyšší čas pro tiskovou zprávu. Možná zajímavější je zmínka, že Lappi doplní Latvalu a Hänninena…

Esapekka Lappi je mladý (teprve 26 let) a bezesportu talentovaný jezdec. Poslední 4 roky jezdil v týmu Škoda Motorsport, se kterým získal jak titul mistra Evropy (2014), tak WRC2 (2016). Logicky tak přichází další krok v jeho kariéře – starty s vozem WRC v továrním týmu Toyoty. A tady se ukáže, jak moc Lappi je skvělým jezdcem – s vozem WRC totiž nikdy na žádné soutěži ještě nejel. Může to být jeho hendikep, ale pokud bude rychlý a spolehlivý hned od začátku, prokáže své mimořádné kvality.

"Pro tenhle okamžik jsem pracoval celý život. Jízda s vozem WRC je neuvěřitelná příležitost a jsem moc šťastný. Poprvé jsme se s Tommim Mäkinenem a panem Toyodou potkali ve Finsku 2014 a jen jsme se pozdravili. Tenkrát mě nenapadlo, že pro ně někdy budu jezdit. Zatím jsem s Yarisem WRC moc netestoval, takže si hlavně budu muset zvykat. Jde o velký krok od R5. také pro spolujezdce to bude jiné, bude potřeba číst rychleji. Ale krok po kroku se budeme spolu učit. Cílem je dojíždět do cíle a získávat pěkné body."

Své si přidal i Tommi Mäkinen. "Esapekka je velmi mladý a hladový jezdec. Ale zatím neměl moc šancí vůz testovat. Vím, že pojede nejlépe, jak dovede, ale jeho cíl je stejný jako celého týmu – dojíždět do cíle a sbírat potřebná data. Je tam stále hodně možností, jak zlepšovat vůz a on bude důležitou součástí našeho vývoje. Samozřejmě na testech se leccos naučíte, ale nejvíce při soutěži samotné. Takže jsme se rozhodli ho nasadit do některých letošních soutěží. Je správné dát mladým šanci."

Datum zveřejnění

18.4.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

shacki

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2471 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál