VW neplánuje tovární tým s Polem R5

VW neplánuje tovární tým s Polem R5
Volkswagen vyloučil, že by po vzoru Škody Motorsport chystal tovární tým s novým vozem Polo R5. Německá automobilka se chce zaměřit výlučně na privátní zákazníky.

Škoda Motorsport vždy měla tovární tým, ať už to bylo s Fabiemi S2000 v IRC a ME, tak s vozy R5 ve WRC-2. Volkswagen se ale touto cestou nevydá. "Rozdíl mezi námi a Škodou je, že nemáme v plánu startovat ve WRC-2 ani budovat tovární tým," řekl Sven Smeets. "Vůz přijde na trh a samozřejmě budeme muset odjet pár soutěží s dobrým pilotem, aby byl vidět potenciál auta. Předpokládame jednu až dvě soutěže na klíčových trzích pro kategorii R5."

Práce na novém autě začaly minulý měsíc a první test se předpokládá na přelomu srpna a září. "Začali jsem práce na designu a testovat chceme v srpnu nebo září, homologace by měla proběhnout příští rok v červnu nebo červenci."

Očekává se, že za volant jako testovací pilot opět usedne Marcus Gronholm. Fin už si v Portugalsku vyzkoušel Fabii R5. "Řešili jsme to v rychlosti, jasno bude až bude naplánovaný test. Byl součást týmu tři roky a bude se podílet i na tomto projektu."

Smeets dodává, že zde bude velká spolupráce mezi VW a Škodou. "Budeme těžit z toho, co Škoda udělala na Fabii R5 a oni budou těžit z toho, co děláme nyní. Máme velmi otevřenou diskuzi o tomto projektu," dodává Smeets.

Datum zveřejnění

7.4.2017

Zdroj informací

rally-mania.cz

Autor

Honza Froněk

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2942 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál