Magalhaes porazil juniory a vyhrál

Bruno Magalhaes loni startoval jednou, letos poprvé sedl do Fabie R5 a z úvodního kola ERC si odváží cenné vítězství.

Magalhaes porazil juniory a vyhrál

V sobotu druhou etapou pokračovala Azorská rally, která měla na programu šestici zkoušek, které se odehrávaly na čtyřech úsecích. Dva byly totiž posádkám známy z předešlého dne – superspeciálka Grupo Marques a také test Vila Franca – São Brás, který se poprvé jel ve čtvrtek odpoledne. Tuto dvojici doplnily ještě dva testy, které se už jely dvakrát a celková kilometráž etapy tak činila 103 ostrých kilometrů, což znamenalo, že druhá etapa byla jen o něco málo kratší než ta úvodní. Po první etapě byl ve vedení Lukyanuk, kterého následovala dvojice domácích jezdců Moura a Magalhaes.

Výsledek obrázku pro rally acores 2017

V sobotu ráno začal nejlépe vedoucí Lukyanuk, který na prvním průjezdu Graminhais přidal ke svému náskoku na pronásledovatele dalších téměř deset sekund, ale to bylo ze strany ruského jezdce vše, protože na následující RZ12 trefil kámen, poškodil tyč řízení a na přejezdu k další zkoušce musel odstoupit. Opět tak potvrdil, že je nejenom velmi rychlým jezdcem, ale bohužel také pilotem, jehož jízda končí dříve, než na cílové rampě… Tímto se do čela posunul Magalhaes, který tak měl 10 sekund náskoku na druhého Mouru. Za azorským multišampionem už následovali nejrychlejší junioři Griebel a Černý, když zejména český jezdec díky chybám soupeřů poskočil oproti konci první etapy o tři příčky. V polovině dne pak za touto čtveřicí držel páté místo Moffet, jemuž na českého jezdce chybělo deset sekund.

Na začátku poslední sekce přišla soutěž do, v té době druhého, Mouru, kterého zradila technika jeho Fiesty R5 a za vedoucího Magalhaese se posunul s tři čtvrtě minutou ztráty Griebel následovaný Černým. Ten měl na úřadujícího juniorského šampiona více jak dvě minuty ztráty, ale musel se ohlížet vzad, protože Moffet se mu přiblížil na dvě desetiny. Aby dokonal smůlu českých posádek, tak na RZ15 příbramský jezdec šel se svou Fabií R5 přes střechu a musel opustit velmi kvalitní bronzový post, na nějž se posunul Moffet. Když se o několik příček propadl Meireles, tak na čtvrté místo se posunul López, který je letošním nováčkem v barvách Peugeot Rally Academy a pátý byl Gryazin.

Výsledek obrázku pro rally acores 2017

Na tomto pořadí se již do cíle nic nezměnilo a vítězství si tedy z Azor odváží Magalhaes, který v soutěžním autě seděl poprvé od loňského srpna. Druhé místo a vítězství v JERC U28 vybojoval Griebel, třetí Moffet pak bral, podobně jako německý pilot, pódiové umístění i v juniorech. To, že junioři budou rychlí a bude s nimi třeba počítat potvrdily následující dvě příčky, kde se seřadili další účastníci JERC U28 v pořadí López a Gryazin. Absolutně šestý byl Meireles, sedmý pak Sirmacis, zbytek TOP 10 pak patřil portugalským barvám. Osmý byl Barros s Fiestou R5, devátý Vieiera s DS3 R5 a desítku uzavřel Barbosa.

Mezi juniory (tedy v kategorii JERC U27) si nejvíce bodů odváží Ingram, na jehož stranu se však štěstí přiklonilo až v poslední zkoušce a mladý Brit si tak svým způsobem vyzkoušel opačné pocity, než jaké zažíval loni na Liepaje, kde jej závada připravila o vítězství a titul. Nyní tím smolařem byl Hutunen, jenž byl v sobotu rychlejší svého týmového kolegy, ale jak již bylo řečeno, poloosa jeho Adamu R2 byla proti. Za Ingramem dojel na druhém místě Zawada, třetí příčku k radosti českých fanoušků vybojoval Mareš. Za ním následovala navrátivší se Molinaro, pátý byl Banaz a JERC U27 uzavřel náš Brož.

Výsledek obrázku pro rally acores 2017 Magalhaes

1. flag Magalhães Škoda Fabia R5  
2. flag Griebel Škoda Fabia R5 +1:34,4
3. flag Moffett Ford Fiesta R5 +4:50,9
4. flag López Planelles Peugeot 208 T16 +6:05,9
5. flag Gryazin Škoda Fabia R5 +6:10,9
6. flag Meireles Škoda Fabia R5 +7:29,7
7. flag Sirmacis Škoda Fabia R5 +7:33,8
8. flag Barros Ford Fiesta R5 +9:06,0
9. flag Vieira Citroën DS3 R5 +9:18,7
10. flag Barbosa Škoda Fabia R5 +11:36,4

Datum zveřejnění

1.4.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

Jakub ,,Kuře" Kura

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2415 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál