Velké finále před plnými tribunami

1 Jarní Setkání Mistrů volantu 2017

Velké finále před plnými tribunami

Jarní Setkání Mistrů volantu zakončilo letošní seriál Mogul Driving Cup. Před plnými tribunami sosnovského Autodromu se představilo 24 nejúspěšnějších závodníků seriálu. Již od tréninku bylo pořadí v obou třídách velice vyrovnané. Ráno se nejlépe probudil mladý Petr Semerád. Druhý Tomáš Hrazdíra však za ním zaostal jen o 18 setin sekundy. Po první sérii vedl kategorii 2(4WD) Tomáš Hrazdíra před Petrem Semerádem a Vladimírem Filipem (všichni Mitsubishi). Kategorii 1 (2WD) vévodil Petr Starý (Honda), který vedl o 32 setin sekundy před Leošem Hradilem (Škoda). Třetí byl Michal Suk (Ford). Všichni závodníci absolvovali 3 jízdy vždy proti jinému soupeři. Rozhodující však byl nejrychlejší čas na jedno kolo ve kterékoliv z nich. Po druhé sérii stále vedl kategorii 4WD Tomáš Hrazdíra, na druhé místo se propracoval Tomáš Kučera a třetí místo stále držel Vladimír Filip. V kategorii 2WD nikdo nezlepšil svůj čas z první série a tak pořadí zůstávalo stejné. Třetí série rozhodovala o postupujících do finále (první 3 z každé kategorie). Přestože trať byla stále náročnější, protože účastníci DAKAR setkání na ní s každou další jízdou nanesli více šotoliny, zlepšil svůj čas Petr Semerád, který zajel rekordní kolo a kvalifikoval se tak přímo do finále A. Druhé místo stačilo Tomáši Hrazdírovi k účasti ve finále B, kde se utkal o postup do A finále s třetím Tomášem Kučerou. V kategorii 1 postoupil přímo do finále A Petr Starý, který také dokázal svůj čas ve třetí sérii zlepšit. Z druhého místa postoupil do finále B Leoš Hradil. Třetí místo a tedy postup do finále B si vyjel také ve třetí jízdě Jindřich Majer (BMW).

Ve finále B nejprve porazil Leoš Hradil Jindřicha Majera a poté zvítězil Tomáš Hrazdíra nad Tomášem Kučerou. Všechna finále se jela na dva okruhy a vedení po prvním okruhu neznamenalo automaticky vítězství. Mnohdy pracovaly nervy a psychika hrála v těchto vyhrocených duelech významnou roli. Zvlášť když si závodníci na startu hledí přímo do očí jako v ringu.

Finále A v kategorii 2WD pro sebe po vyrovnaném souboji rozhodl Petr Starý, který druhého Leoše Hradila porazil o půl sekundy.

Ve finále A 4WD si po loňské smůle (prasklý středový kardan) spravil chuť Tomáš Hrazdíra, který porazil mladého Petra Semeráda o více než 3 sekundy.

Třešničkou na dortu povedeného víkendu bylo Superfinále, ve kterém se utkali vítězové kategorií, tedy Tomáš Hrazdíra a Petr Starý. Každému muselo být jasné, že souboj Hondy a Mitsubishi má jasného favorita v Tomáši Hrazdírovi. Ten však hned ve druhé zatáčce chyboval a od té doby jel více pro diváky než na čas. Do druhého okruhu tak projížděl na prvním místě Petr Starý a už se zdálo, že se schyluje k velkému překvapení. Petr však byl v zatáčce pod mostem příliš dlouhý a karta se tak znovu obrátila ve prospěch Tomáše Hrazdíry, který do cílové rovinky přijel jako první. Superfinále však pojal jako show pro diváky a tak těsně před cílovou čárou prudce zabrzdil a daroval tak vítězství Petru Starému, který se tak stal králem letošního Jarního Setkání Mistrů volantu.

A co Vy? Jste ze všech nejrychlejší, když jedete ráno do práce? Pokud ANO, věřte, že příště můžete před plnými tribunami sosnovského Autodromu závodit i Vy. Stačí k tomu jediné. Přihlásit se do šampionátu MOGUL Driving Cup 2017/18 a svoje řidičské umění potvrdit i při jízdě na čas.

Podrobné výsledky najdete na http://sm.ms-free.net/2017j/

 

Celkové pořadí seriálu MOGUL Driving Cupu stejně jako další podrobnosti k jednotlivým závodům najdete na www.autodrom.cz

 

Stejně tak nás můžete sledovat i na facebooku Autodromu Sosnová.

Datum zveřejnění

31.3.2017

Zdroj informací

Mogul Driving cup

Autor

Petr Pavlát

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2522 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál