Red Bull hodlá dohnat Mercedes a Ferrari

Red Bull hodlá dohnat Mercedes a Ferrari

Red Bull RB13 nebyl v Austrálii tak rychlý, jako jeho konkurenti od Mercedesu a Ferrari. Během víkendu se spekulovalo, zda za tím není zákaz komplikovaných systémů zavěšení kol, které by výrazně zlepšovaly aerodynamické vlastnosti vozu. Christian Horner pravdivost spekulaci popřel.

"V zimě jsme ho (zakázaný systém) pouze začali implementovat a zlepšovat," řekl šéf Red Bullu. "A i kdybychom ho mohli použít, není jisté, že bychom to udělali, protože to byla hmotnost navíc. Nyní máme stejné zavěšení, jaké jsme používali minulou sezónu."

Red Bull je odhodlán rozdíl v rychlosti nejprve zmenšit a potom zcela vymazat.

"Chceme rychlý progres. Náš vůz je evidentně třetí nejlepší, ale ve dvou nejbližších závodech chceme náš odstup zmenšit. V Melbourne zanechalo nejlepší dojem Ferrari. Pravděpodobně má nejlepší vůz, ale opravdu si nemyslím, že Mercedes je daleko před námi. Podle mě ztrácíme tak půl sekundy na kolo."

Red Bull, stejně jako Toro Rosso a tovární tým Renaultu, používá loňské MGU-K, protože to nové se ukázalo být nespolehlivé. Podle slov Helmuta Marka, poradce Red Bullu pro motorsport, Renault kromě odstranění problému plánuje další důležitý balík vylepšení. Když Renault loni nasadil "B-verzi" své pohonné jednotky, Red Bull se začal dostávat před Ferrari.

"Máme před sebou spoustu práce. Závodní rychlost vypadala slibně, ale je potřeba toho hodně udělat na naší straně i na straně Renaultu. Oni udělají největší krok v Montrealu. Něco menšího přijde už v Barceloně, ale velký krok až v Montrealu."

Na otázku, zda se s lepšími motory dostanou před konkurenci, Marko odpověděl: "Doufáme, že ano, pokud hodně zlepšíme i šasi. Naši inženýři tomu věří a simulace jim dávají zapravdu."

Datum zveřejnění

30.3.2017

Zdroj informací

formule.cz

Autor

Róbert Randuška

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2661 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál