Bridgestone po F1 netouží

Bridgestone po F1 netouží

Monopol Pirelli na dodávky obutí pro MS F1 prozatím není v ohrožení. Nikomu jinému se do tohoto kšeftu totiž moc nechce.

Naposledy se v tomto smyslu vyjádřil evropský šéf Bridgestone Robin Shaw: „V nejbližší době neplánujeme návrat do formule 1. Všechny naše síly jsou napřeny směrem k olympijským hrám.“ Japonský výrobce se totiž od roku 2024 stává partnerem této světové akce, a to v její letní i zimní podobě. Záměrem je změnit povědomí veřejnosti o tom, že „pneumatiky nejsou dost sexy“. Formule 1 prý vhodným nástrojem k dosažení tohoto cíle není. Až příliš často se totiž v souvislosti s ní v médiích referuje o gumách v negativním smyslu. „Není prostě možné, uvést naše úsilí o co nejvyšší kvalitu a snahu F1 trvale užívat pneumatiky na hranici jejich možností do souladu,“ vysvětlil Shaw.

Výsledek obrázku pro bridgestone F1

Bridgestone se ve F1 angažoval v letech 1997 až 2010. Odešel údajně proto, že vynaložené náklady převýšily získaný vývojový efekt. V současnosti je v monopostech aktivní pouze v japonském seriálu Formula Super.

Datum zveřejnění

30.3.2017

Zdroj informací

formule.cz

Autor

Zdeněk Balcar

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.262 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál