Bridgestone po F1 netouží

Bridgestone po F1 netouží

Monopol Pirelli na dodávky obutí pro MS F1 prozatím není v ohrožení. Nikomu jinému se do tohoto kšeftu totiž moc nechce.

Naposledy se v tomto smyslu vyjádřil evropský šéf Bridgestone Robin Shaw: „V nejbližší době neplánujeme návrat do formule 1. Všechny naše síly jsou napřeny směrem k olympijským hrám.“ Japonský výrobce se totiž od roku 2024 stává partnerem této světové akce, a to v její letní i zimní podobě. Záměrem je změnit povědomí veřejnosti o tom, že „pneumatiky nejsou dost sexy“. Formule 1 prý vhodným nástrojem k dosažení tohoto cíle není. Až příliš často se totiž v souvislosti s ní v médiích referuje o gumách v negativním smyslu. „Není prostě možné, uvést naše úsilí o co nejvyšší kvalitu a snahu F1 trvale užívat pneumatiky na hranici jejich možností do souladu,“ vysvětlil Shaw.

Výsledek obrázku pro bridgestone F1

Bridgestone se ve F1 angažoval v letech 1997 až 2010. Odešel údajně proto, že vynaložené náklady převýšily získaný vývojový efekt. V současnosti je v monopostech aktivní pouze v japonském seriálu Formula Super.

Datum zveřejnění

30.3.2017

Zdroj informací

formule.cz

Autor

Zdeněk Balcar

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3393 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál