Za nádherného počasí vítězí opět Tomáš Hrazdíra

Za nádherného počasí vítězí opět Tomáš Hrazdíra

Jarní slunečná sobota přivítala na Autodromu v Sosnové 79 účastníků posledního závodu MOGUL Driving Cupu 2016/17. Už od tréninku nenechával Tomáš Hrazdíra nikoho na pochybách, že si přijel pro další vítězství. Druhý v tréninku byl o 13 setin sekundy Ondřej Šimek před již jasným absolutním vítězem Petrem Semerádem. V závodě se pak pořadí měnilo s každým odjetým okruhem, ale jen za Tomášem, který s přehledem zvítězil a hodil tak svým soupeřům rukavici před nedělním, velkým finále. Na absolutní druhé místo se díky zlepšení ve třetí sérii prodral Václav Bumbálek, který přeskočil Petra Semeráda, na kterého tentokrát zbylo třetí místo. Ve dvoukolkách vybojoval vítězství mladý nadějný Jakub Urban, který se zamiloval do zapůjčeného stroje jménem Kart Yamaha. Na druhé místo odsunul Leoše Hradila (Škoda), třetí pak byl Michal Suk (Ford).

V kategorii 1 měl již jistý vítěz Filip Strahal problémy (ložisko, poloosa) a tak místo závodění jel 200 kilometrů pro náhradní díly, aby mohl v neděli nastoupit. Zvítězil Tomáš Jarosil (Citroen) před Markem Honsem (Peugeot) a třetím Vratislavem Bucharem (Citroen).

V kategorii 2 spolu urputně bojovali Michal Suk (Ford) a Jindřich Majer (BMW). Michal nakonec nadělil Jindřichovi v součtu časů 4 okruhů jedinou setinu sekundy což je nejmenší rozdíl v pětileté historii tohoto seriálu mezi prvním a druhým. Třetí místo patřilo Petru Koutskému (Mazda).

Kategorie 3 kopírovala pořadí z absolutní klasifikace.

V kategorii 4 výše jmenované Urbana a Hradila doplnil na třetím místě Lukáš Krupička (Ford). Kategorii 5 ovládl Jan drážek (BMW) před Ondřejem Zdražilem (Renault) a Jindřichem Krieglem (Ford).

A jak že nám ten letošní seriál dopadl?

Nejprve je potřeba zdůraznit, že co se týká počtu závodníků, tak byl naprosto rekordní. 111 závodníků ve druhém závodě a celkový počet 240 nemá v historii šampionátu obdoby. Jsme rádi, že se závodníkům u nás líbí a určitě na podzim zase vypíšeme další ročník.

Nedá se říct, že by někdo vysloveně dominoval celému seriálu – vždyť 7 závodů poznalo 5 různých vítězů. Jen Petr Semerád, jehož výkony byly nejstabilnější a Tomáš Hrazdíra, dokázali zvítězit 2x.

V absolutním pořadí tedy zvítězil Petr Semerád před Tomášem Hrazdírou a Václavem Bumbálkem (všichni Mitsubishi).

V kategorii 2WD byly souboje až do posledního závodu. Z vítězství se nakonec radoval Leoš Hradil (Škoda), druhý byl Ondřej Zdražil (Renault) a třetí Max Honig (Toyota).

Kategorii 1 ovládl Filip Strahal (Honda). Na druhé místo se v posledním závodě propracoval smolař Tomáš Jarosil (Citroen) a odsunul tak Marka Honse (Peugeot) na třetí místo.

V kategorii 2 zvítězil Vilém Erben (Škoda) před Petrem Koutským (Mazda) a Jindřichem Majerem (BMW).

Prestižní kategorii 3 ovládl letos Petr Semerád (Mitsubishi), druhý byl zlepšeným závěrem Tomáš Hrazdíra (Mitsubishi), který předstihl Václava Bumbálka (Mitsubishi).

V kategorii 4 zvítězil Leoš Hradil (Škoda) před Lukášem Krupičkou (Ford). Na třetí místo se kvůli neúčasti na posledním závodě propadl Max Honig (Toyota).

V kategorii 5 sváděli souboje první Ondřej Zdražil (Renault) a druhý Jan Drážek (BMW). Každému většinou sedla jiná trať a podle toho se i měnilo pořadí. Třetí místo vybojoval Jan Zubatý (Citroen).

Věříme, že se vám závody na Autodromu v Sosnové líbily a že se všichni setkáme na startu dalšího ročníku seriálu MOGUL Driving Cup 2017/18.

Podrobné výsledky najdete na http://mdc.ms-free.net/2017/

Celkové pořadí stejně jako další podrobnosti k jednotlivým závodům najdete na www.autodrom.cz

Stejně tak nás můžete sledovat i na facebooku Autodromu Sosnová.

Datum zveřejnění

29.3.2017

Zdroj informací

Tisková zpráva

Mogul Driving Cup

Autor

Petr Pavlát

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2761 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál