MOGUL Driving Cup jde do finále.

MOGUL Driving Cup jde do finále.

Již jen jeden, poslední závod zbývá do konce letošní sedmidílné série MOGUL Driving Cup 2016/17. Velké finále se uskuteční v sobotu 25.března jako předehra k nedělnímu MOGUL DAKAR setkání. Trať je opět jiná a bude podobná té, po které pojedou nejúspěšnější závodníci této série v neděli před plnými tribunami sosnovského Autodromu. Před posledním závodem již známe absolutního vítěze, kterým se stal mladý nadějný Petr Semerád (Mitsubishi). O zbývající místa na absolutních stupních vítězů si to ještě mezi sebou rozdají Václav Bumbálek, Tomáš Hrazdíra a Jiří Kratochvíl (všichni Mitsubishi), které od sebe dělí pouhých 6 bodů. V klasifikaci dvoukolek je situace na čele velmi vyrovnaná, když průběžně první Ondřej Zdražil (Renault) má stejně bodů jako Leoš Hradil (Škoda) a jeden bod za nimi je třetí Max Honig (Toyota). Ani čtvrtý Tomáš Gomzjakov (Kart) a pátý Lukáš Krupička (Ford) nejsou bez šance na celkové vítězství.

Na nedělní Jarní Setkání mistrů se kvalifikovali všichni průběžní lídři svých tříd a tak se pojďme podívat, jaká je situace v jednotlivých třídách.

Ve třídě 1 je již jistým vítězem Filip Strahal (Honda). O druhé místo si to v závěrečném závodě rozdají Marek Hons (Peugeot) a Tomáš Jarosil (Citroen), kteří mají shodný počet bodů.

I vítěz třídy 2 je již znám a je jím Vilém Erben se svojí dieselovou Fábií. O druhé místo ještě může usilovat hned 8 závodníků, z nichž největší šance mají Martin Mlejnek (Peugeot), Petr Koutský (Mazda), Jiří Šén (Ford), Martin Donát (Honda) a Pavel Paseka (Ford).

Ve třídě 3 je za suverénním Petrem Semerádem druhý Václav Bumbálek a třetí Jiří Kratochvíl. Do pořadí ve třídě bude chtít jistě promluvit i čtvrtý Tomáš Hrazdíra.

Třídu 4 vede Leoš Hradil (Škoda) před Maxem Honigem (Toyota). O třetí místo svedou souboj Lukáš Krupička, Tomáš Gomzjakov, Jiří Bistiak a Lukáš Vojtěchovský.

Třída 5 už zná také svého vítěze a tím je Ondřej Zdražil s krásným Renaultem 5 GT Turbo. Druhé místo už nemůže uniknout Janu Drážkovi (BMW). Třetí Jan Zubatý (Citroen) může být předstižen již jen teoreticky.

Závodů se ale pokaždé účastní i mnoho dalších závodníků, kteří si přijedou své řidičské umění porovnat s jinými. V letošní zimní sezoně 2016/17 budou mít už jen tuto poslední možnost. Proto neváhejte a přijeďte i Vy prožít sobotu plnou adrenalinu. V neděli se pak nejúspěšnější závodníci MOGUL Driving Cupu představí v paralelním závodě spolu s hvězdami dálkových rally se svými „Dakarskými“ speciály.

Výsledky předchozích závodů najdete na http://mdc.ms-free.net/2017/ Přihlášky, Propozice, Kalendář, Startovní listinu a další informace najdete na www.autodrom.cz

Stejně tak nás můžete sledovat i na facebooku Autodromu Sosnová.

Datum zveřejnění

20.3.2017

Zdroj informací

Mogul Driving Cup

Autor

Organizační tým Global Assistance Racing Aréna

Petr Pavlát

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2378 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál