Meeke i s výletem mimo trať na konci PS vítězí

Meeke i s výletem mimo trať na konci PS vítězí

V neděli zbyla na programu Mexické rally poslední dvojice zkoušek a jedna z nich byla logicky PowerStage. První se odjela třiceti kilometrová La Calera, jejíž úvodní čtvrtina vedla po shodném úseku jako RZ10/13 a následně projížděla i místy, kde před pár lety havaroval Andreas Mikkelsen s Polem. Velmi vzácně se na tomto testu objevují v pozdějších pasážích i stromy a v závěru se jede rychle na širokém až do cíle. Dějištěm PowerStage se stal test se jménem Derramadero, který měřil 21 km a postaral se o poslední dění v rámci letošního ročníku rally. Po včerejšku se nadále ve vedení držel Meeke, který měl půlminutu k dobru na Ogiera a za touto dvojicí s dalšími čtyřiceti sekundami ztráty následoval Neuville.Výsledek obrázku pro rally mexico 2017

Na La Caleře začal neděli nejrychleji Meeke, který na Ogiera najel dalších šest sekund a o něco opět navýšil své vedení. Jelikož druhý čas ve zkoušce zajel právě čtyřnásobný mistr světa, zlepšil si francouzský pilot o něco svůj náskok na třetího Neuvilla. Třetí čas zaznamenal v RZ18 Lefebvre, kterému se poprvé v Mexiku povedlo zajet jeden ze tří nejrychlejších časů ve zkoušce. Všechny tyto výkony však neměly sebemenší vliv na celkové pořadí, kde si všechny posádky kontrolovaly své pozice a zajímavostí může být, že první posun pořadím najdeme až na 16. příčce celkově, kde se Bertelli dokázal dostat před domácího Nameho s Evo X.

PowerStage. Jak ukázal Meeke, drama až do konce. Ale pojďme popořadě. Nejlepší čas na bonusovými body honorovaném testu zajel Neuville, z nějž se letos pomalu stává specialista na závěrečné testy. Druhý čas a čtyři body si připsal Ogier, což spolu se sumou za celkové druhé místo znamená, že se Francouz vrací zpět do čela MS. Třetí čas zaznamenal Tänak, čtvrtý Latvala a pátý Sordo. Šestý byl hrdina PowerStage Meeke, který opět ukázal, že škola Colina McRae se nezapomíná a že rally končí až v cíli, protože v podstatě v jedné z posledních zatáček neudržel Brit svou C3 na cestě, šel mimo a měl štěstí, že se mu povedlo vůz s malou ztrátou dostat zpět na trať a dojet až do cíle tak, že nepřišel o vítězství.

Výsledek obrázku pro rally mexico 2017

Mexická rally je tedy u konce a díky Meekovu vítězství máme po třetí odjeté rally sezóny třetího vítěze s třetí značkou vozu a jak se zdá, letošní rok bude po letech dominantních pilotů velmi zajímavým. Na druhém místě dokončil v Severní Americe Ogier a třetí příčku absolutně si domů odváží Neuville, který, stejně jako Meeke, vylepšil svou bilanci ze začátku roku. Na čtvrtém místě si pro další kvalitní bodový příděl dojel Tänak, pátý byl Paddon. Lepším z dvojice Yarisů WRC byl Latvala na šestém místě, jehož následoval jeho týmový kolega Hänninen. Do TOP 10 se dostaly ještě další dva vozy WRC, konkrétně i20 Sorda a Fiesta Evanse. Desítku pak uzavřel vítěz WRC2 Tidemand, jenž zvítězil před Camillim a Guerrou.

 

 

Rally Guanajuato Mexico – po RZ19
1. Meeke Kris – Nagle Paul Citroën C3 WRC 3:22:04,6
2. Ogier Sébastien – Ingrassia Julien Ford Fiesta WRC '17 +13,8
3. Neuville Thierry – Gilsoul Nicolas Hyundai i20 Coupe WRC +59,7
4. Tänak Ott – Järveoja Martin Ford Fiesta WRC '17 +2:18,3
5. Paddon Hayden – Kennard John Hyundai i20 Coupe WRC +3:32,9
6. Latvala Jari-Matti – Anttila Miikka Toyota Yaris WRC +4:40,3
7. Hänninen Juho – Lindström Kaj Toyota Yaris WRC +5:06,2
8. Sordo Dani – Martí Marc Hyundai i20 Coupe WRC +5:22,7
9. Evans Elfyn – Barritt Daniel Ford Fiesta WRC '17 +8:41,8
10. Tidemand Pontus – Andersson Jonas Škoda Fabia R5 +10:51,9

Datum zveřejnění

12.3.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

Jakub ,,Kuře" Kura

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2917 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál