Konôpka v Lamborghini Supertrophy čtvrtý

Konôpka v Lamborghini Supertrophy čtvrtý

Slovenský automobilový závodník Miro Konôpka má za sebou úspěšný první ročník pohárového seriálu Lamborghini Supertrophy Middle East. V blízkovýchodní verzi nejrychlejších pohárových závodů světa skončil na celkovém 4. místě ve třídě AM.

 

 Poslední kolo třídílné zimní série se jelo 2. - 4. března na Autodromu v Dubaji ve Spojených arabských emirátech, na nejdelším mezinárodním okruhu, která již 11krát hostila i známou a oblíbenou 24-hodinovku. V přípravě na 24h Le Mans 2017 je i Miro Konôpka, který si během zimy vybral vozidla Lamborghini Huracán ST na udržení se v kondici před náročnou sezónou.

V první jízdě víkendu bojoval slovenský zkušený jezdec o stupně vítězů, ale v závěrečném kole ho technické problémy přinutily zvolnit: "Půl kola před cílem se ustrihli šrouby na unašeči, a tak jsem se propadl na 6. místo. Naštěstí moji mechanici dokázali auto opravit a mohl jsem nastoupit do druhého závodu, "řekl v Dubaji Miro Konôpka.

 

Ve druhé jízdě už auto fungovalo bez chyby a v cíli z toho bylo 4. místo ve třídě AM, ve které startovalo 10 jezdců. V celkovém pořadí po závodě v Abú Dhabí a dvou termínech v Dubaji tak Mirovi Konopka patří také 4. místo. "Tyto závody identických aut jsou výbornou přípravou na 24-hodinovka. Ani na chvíli nesmím polevit v koncentraci, protože okamžitě mě předčí několik soupeřů. Z tohoto pohledu jsem tedy se 4. místem spokojený, protože přede mnou skončili už jen jezdci, kteří už s Lamborghini Supertropfy měli zkušenosti. Velmi se mi tyto závody zamlouvají, a proto jsem se rozhodl, že na jaře budu pokračovat i v seriálu Lamborghini Supertrophy v Evropě, který je parádní obsazen: na startu tak zvykne být i 50 vozidel. "

 

Více informací o Mirovi Konopka, týmu ARC Bratislava a jejich přípravě na 24h Le Mans 2017 najdete na stránce arcbratislava.sk a facebookovém profilu ARC Bratislava.

Datum zveřejnění

5.3.2017

Zdroj informací

Race Pro Media

Tisková zpráva

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.4045 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál