Poslední šance se nominovat na jarní Setkání mistrů

Poslední šance se nominovat na jarní Setkání mistrů

V sobotu 4.března se uskuteční již šestý, předposlední závod seriálu MOGUL Driving Cup 2016/17 na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Zima zdá se být již zažehnána, takže všechny účastníky čeká závod na suché či mokré trati beze sněhu. Klouzání si již účastníci užili na posledních dvou závodech dostatečně. Všichni závodníci se mohou těšit na novou variantu trati, když jeden okruh měří tentokrát 1820 metrů. Po pěti odjetých závodech vévodí absolutní klasifikaci mladý Petr Semerád (Mitsubishi). O druhé místo spolu svádějí souboj Václav Bumbálek a Jiří Kratochvíl. (oba Mitsubishi). Ve dvoukolkách se na první místo probojoval objev letošní sezony Ondřej Zdražil s nádherným Renaultem 5 GT turbo, který vede o 4 body před Maxem Honigem (Toyota). Třetí Leoš Hradil (Škoda) ztrácí dalších 5 bodů.

Jarní Setkání mistrů, které se koná 26.března, se tentokrát pojede ve dvou kategoriích a to 4WD (třída 3) a 2WD (třídy 1,2,4,5). Závodníci mají poslední možnost se na tento závod svým výkonem v sobotním závodě kvalifikovat. Účast mají zajištěnu jen vítězové svých tříd, ostatní místa obsadí pořadatel dle výsledků v jednotlivých závodech. Proto chcete-li být hvězdou jarního Setkání mistrů a závodit před plnými tribunami autodromu, neváhejte a přihlaste se do sobotního závodu. Stačí vám k tomu jen přivézt jakýkoliv osobní automobil, či závodní speciál a můžete prožít adrenalinovou sobotu s podobně postiženými nadšenci.

A jak že si zatím vedou ve svých třídách stálí účastníci šampionátu?

Ve třídě 1 je první Filip Strahal (Honda), který má na druhého Marka Honse náskok 23 bodů. Třetí místo drží Tomáš Jarosil (Citroen).

Třídu 2 vede stále Vilém Erben (Škoda). O druhé místo svádějí souboj Martin Mlejnek (Peugeot), Jiří Šén (Ford), Pavel Paseka (Ford) a Martin Donát (Honda), které mezi sebou dělí jen 2 body.

Pořadí v nejsilnější třídě 3 kopíruje absolutní pořadí.

Třídu 4 vede Leoš Hradil (Škoda) před Maxem Honigem (Toyota). Na třetí místo se vyhoupl skvělými výkony v posledních dvou závodech Jiří Bistiak (Škoda).

Třídu 5 vede o 11 bodů Ondřej Zdražil (Renault) před Janem Drážkem (BMW). Na třetí místo se probojoval Jan Zubatý (Citroen).

Přijeďte si i vy zazávodit na okruh, kde závodí takové hvězdy, jakými jsou Sebastien Loeb, Markku Alén, Václav Pech a další. Samozřejmostí je při těchto závodech bezpečnostní zabezpečení, on-line zpracování výsledků a další zajištění stejné jako při závodech výše zmiňovaných hvězd. Pro diváky jsou zdarma k dispozici kryté tribuny, kde mohou v pohodlí sledovat své oblíbené závodníky na trati. Výsledky předchozích závodů najdete na http://mdc.ms-free.net/2017/. Přihlášky, Propozice, Kalendář, Startovní listinu a další informace najdete na www.autodrom.cz.

Stejně tak nás můžete sledovat i na facebooku Autodromu Sosnová.

Foto: Václav Soukup

Datum zveřejnění

27.2.2017

Zdroj informací

Tisková zpráva Mogul Driving Cup

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2532 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál