Andreas Mikkelsen: Dostal jsem facku od FIA

Andreas Mikkelsen: Dostal jsem facku od FIA
Andreas Mikkelsen zákaz dodatečné homologace Pola WRC 2017 vidí jako by dostal facku od FIA. Soukromý tým se byl pro Nora i VW největší nadějí.
Výsledek obrázku pro andreas mikkelsen
 
"Nevím, co více jsem mohl udělat, abych mohl letos závodit," říká Andreas Mikkelsen. "Byl jsem na druhém místě celý loňský rok a vyhrál jsem poslední rally. Skoro vše, co se mohlo pokazit, se pokazilo. Poslední rozhodnutí je jen fackou do obličeje."


Mikkelsen odjel Monte Carlo v tovární Fabii R5 a dominoval kategorii WRC-2 a další starty s vozem R5 jsou možné, pilot v tom ale nevidí velký smysl. "Potřebuji jet s vozem WRC 2017. Mohu najít peníze na vůz 2016, ale startovat s vidinou osmé pozice, to se nevyplatí. Upřímně, jsem profesionální řidič, nemyslím, že bych měl za svezení platit. Dříve jsem to tak dělal, ale teď už ne. Ukázalo by to sport v negativní světle, pokud by se tak stalo. Nemusím nikomu nic dokazovat, od Austrálie nebo Monte Carla není tak dlouhá doba."

Možnosti pro letošek má Mikkelsen hodně omezené, hlavně bez balíku peněz. Na výběr je jen Fiesta WRC od M-Sportu. Nor odjede alespoň všechny seznamovačky. "Mám možnost si každého prohlédnout a udělat si obrázek o nejlepším místě pro rok 2018, kdy se chci vrátit a bojovat o titul," dodává Mikkelsen.

Datum zveřejnění

21.2.2017

Zdroj informací

rally-mania.cz

(autosport.com)

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3216 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál