Bratři Szejové v MČR 2017 s Ford Fiesta R5 evo

Bratři Szejové v MČR 2017 s Ford Fiesta R5 evo

Jaroslaw a Marcin Szejové se připravují na třetí sezonu v českém šampionátu a tento rok přinese jedinečnou sportovní událost a spoustu novinek. Nejdůležitější z nich je změna soutěžní techniky. Loňští mistři MČR ve skupině N změní Subaru Impreza za Ford Fiesta R5. Jak se vlastně Szejové dokáží zžít s novou technikou se kterou je možné bojovat o přední příčky. A jak jim bude vyhovovat místo šesti dílného sedmidílný český šampionát z extrémně náročnými a specifickými asfaltovými soutěžemi. Po přestávce se do Mistrovství České republiky vrátí  Valašská Rally. Kde uvidíte Ford Fiesta R5 evo v nových barvách týmu Jarek a Marcin. V kalendáři budou soutěže, které v loňském roce vyhrály bratři Szejové ve skupině N. Byli to rallye Šumava Klatovy, Příbram a Barum. Tato poslední událost, přitahuje každý rok více než 200 tisíc fanoušku a opět bude součástí evropského šampionátu.

Jarek Szeja:

Během těchto několika měsíců po skončení uplynulé sezony mnohokrát došlo na otázku, jaké budou naše pro příští rok. Nyní mohu potvrdit, že sezóna 2017 přinese velké změny. Budeme pokračovat v boji v dobré obsažené mistrovství České republiky, ale před námi, stejně jako před dvěma lety, je zcela nová výzva - a to změna na nový vůz Ford Fiesta R5 Evo. Toto není jen další důležitý krok v rozvoji naší kariéry, ale také sen vozu specifikace R5, který v této sezóně nám bude připravovat zkušená česká firma Orsák Rally Sport. Musím se přiznat, že jsem velmi šťastný, protože po dvou letech strávených na českých tratích jsem dostal šanci v tak skvělém týmu. Budeme závodit v nejvyšší třídě mezi velmi zkušenymi a rychlými jezdci kteří jsou schopeni bojovat o titul mistrů České republiky v celkovém pořadí. To by samozřejmě nebylo možné kdyby se nezapojili i naši partneri. Stejně jako v předchozích sezónách, bude naším hlavním sponzorem GK Forge Grelowski Metal. Tento rok se naše skupina sponzorů připojila ke skupině Metkom a společnost bude i nadále s námi. Budeme se také moci spolehnout na pomoc našich partnerů, tedy společností Darma, Deco-car, Minimax, Viralseed a pokrývačské Pniok Silvestr. Jsem hrdý na to, že naši partneři nám opět důvěřují a oceňují marketingový potenciál vygenerovaný týmem a úspěch v předchozích sezónách. Debut Fiesty R5 v Polsku by jistě bylo pro nás jednodušší, ale v České republice máme více příležitostí rozvoje. Zatímco v polském Mistrovství 2016 bylo klasifikováno šest vozů R5, v MCR soutěžilo dokonce 15-20, vetně továrních jezdců Škodovky. Uvědomuji si, že patří mezi velmi rychlé konkurenty, bude to náročný rok, ale máme podporu silných partnerů, zkušený servis a harmonický tým, takže jsme připraveni na další výzvu. Do Týmu přibudou nějací novéý lidé a dojde k nějakým změnám, ale celý projekt bude sledovat naši koordinátor David Marcinski. Spustí se plán obsahující celou sezónu mistrovství České republiky, ale budeme pracovat na spuštění v jednom ze shromáždění v Polsku a nemám na mysli Rally Barborka.

Marcin Szeja:

Náše letošní rally auto je bezpochyby nejlepší a nejvíce technicky vyspělé auto, ve kterém jsme až dosud měli možnost soutěžit. Tato stavba byla postavena ze země bojovat na rychlostních zkouškách, které dělá opravdu velký dojem škálu nastavení a jejich výkonu. V mnoha národních soutěžích jsou vozy specifikace R5 jak na čelních pozicích jednotlvých závodech, tak i v celém šampionátu. V České republice fanoušky přitahují nejlepší týmy, včetně továrního týmu Škoda a jejichž posádky mají rozsáhlé zkušenosti ze soutěží z Mistrovství Evropy a dokonce i Mistrovství Světa. Před námi je hodně učení, testování a práce, aby bylo možné plně využít potenciálu Fiesty na každém podniku MČR. Při tétopříležitosti bychom chtěli poděkovat týmu ROTO, se kterými jsme dosáhli na velmi cenné výsledky a tituly. Teď už můžeme jen odpočítávat dny do prvního závodu v autě R5. A zveme vás ke sledování soutěže ve Valašském Meziříčí i celého šampionátu. My už se nemůžeme dočkat, až vyjedeme na první RZ z Forde Fiesta. Doufám, že mnohé z vás uvidíme na letošních závodech mistrovství České republiky.

Datum zveřejnění

17.2.2017

Zdroj informací

http://rajdy24.pl

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.7523 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál