FIA si chce vynutit rychlostní průměry pod 130 Km/h

FIA si chce vynutit rychlostní průměry pod 130 Km/h
Zrušení druhého průjezdu RZ Knon ve Švédsku kvůli rychlostním průměrům z dopolední sekce mělo být zdviženým prstem pořadatelům, kteří by měli hledat takové tratě, kde rychlostní průměr nepřesáhne 130km/h.
Výsledek obrázku pro thierry neuville
 
Druhý průjezd byl zrušen, když Ott Tänak zaznamenal průměrnou rychlost 137,8km/h. FIA zvažuje změnu pravidel, která by si vynutila průměry pod 130km/h. "Nová auta jsou rychlejší než ta stará," říká Jarmo Mahonen, rally ředitel FIA. "Ale i staré vozy WRC zde jely rychleji než 130km/h. Tyto testy nás naučily jedné věci. Musíme více kontrolovat pořadatele, když budou chtít připravit novou RZ. Musíme to na místě prověřit. Pokud bude průměrná rychlost vyšší než 130km/h, je třeba se na to zaměřit. Z našeho pohledu je to moc rychlé. Chceme to dát do doporučení a možná i jako pravidlo. Chceme, aby zrušení RZ ve Švédsku poslalo pořadatelům jasný signál k přemýšlení o výběrů tratí. Průměry musí být nižší než 130km/h, ale vím, že když jsem byl sám pořadatel, nechtěl jsem používat balíky slámy do retardérů. Rozumím tomu a odpověď je jednoduchá, používejte užší cesty, které budou i pomalejší. To musíme dělat."


Mahonen potvrdil, že FIA se teď na rychlostní průměry u nových RZ více zaměří, ale svou roli musí sehrát i pořadatelé. "Možná někteří pořadatelé využívají starších pilotů, kteří už dlouho nezávodili a nemají přehled, jak rychlá jsou auta nyní," dodává Mahonen.

Datum zveřejnění

16.2.2017

Zdroj informací

rally-mania.cz

Autor

Honza Froněk

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2555 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál