Citroën má problém s C3 WRC 2017

Trápí je ovladatelnost aut

Citroën má problém s C3 WRC 2017

 Objevili se spekulace už po Monte Carlu, ale po Švédsku je vše jasné. Oba piloti Citroënu si během uplynulé Rally Sweden stěžovali na špatné chování zadní části auta.

Výsledek obrázku pro Citroen c3 WRC

Kris Meeke jako jediný absolvoval obě soutěže MS za volantem nového Citroënu C3 WRC. Za tu dobu co byli nové vozy nasazeny stihl již čtyřkrát havarovat. Dvakrát na Monte Carlu, jednou na testu před Rally Sweden a ani na zasněžených tratích nedokázal udržet vůz na trati. V sobotu odpoledne ztratil osm minut ve sněhu a vše vysvětloval takto: "Mám z toho divný pocit. Nedařilo se mi na tomto testu od první zatáčky, kde jsem měl opravdu velkou krizovou situaci. Nemohl jsem udržet zadní část vozu ve stopě a uvědomoval jsem si to. Nechtěl jsem udělat chybu a ztratit pozici. Ale na lehké pravé přes horizont záď uskočila a nebylo možné udržet auto na trati."Podobné pocity měl Meeke i v neděli.

 Craig Breen při debutu v C3 WRC zajel stejné umístění jako na Monte Carlu páté místo, ale ani on nebyl z chování vozu nadšený. "Bojuji s pocitem ze zádě vozu. Nemohu ho udržet ve stopě a nahání mi to hrůzu. Na některých testech je to OK, ale na jiné RZ to dokáže nepříjemně překvapit. Bojím se, abych neudělal něco hloupého," dodává pilot.

Uvidíme, jestli francouzská automobilka připraví na první vystoupení na šotolině nějaké změny.

 

 

 




Datum zveřejnění

13.2.2017

Zdroj informací

rallysportmag.com.au

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2709 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál