Rally Sweden 2017: Neuville opět přišel uraženým kolem o vítězství

Rally Sweden 2017: Neuville opět přišel uraženým kolem o vítězství

Druhým dnem dnes pokračovala Švédská rally a přinesl zajímavé momenty. Dnešní nejdelší RZ Knon měřila 31Km do které bylo zahrnuty úseky které se jezdily v letech minulích, proto pro většinu jezdců šlo o zbrusu novouRZ. Za zmínku stojí také RZ s názvem na které se nachází známý skok – Colin’s Crest. Po pátku byl s půlminuto náskoku ve vedení Neuville, kterého následoval Latvala, na něhož se pak snažil dotáhnout Tänak.

Výsledek obrázku pro Rally Sweden 2017

A byl to právě Tanak, který se na sobotu vyspal nejlépe. Vyhrál všechny tři RZ sobotní sekce a z Latvalova náskoku umazal více jak polovinu. Vedoucí Neuville si hlídal svůj náskok a když se mu povedlo být ve dvou RZ rychlejší než Latvala, drobně svůj náskok navýšil. Čtvrtý Ogier pak lehce nabíral ztrátu na třetí příčku a pátý byl stále Meeke.

V rámci WRC2 byl na prvním místě stále Tidemand s tovární Fabií R5, který vyhrál všechny dopolední testy a na druhého v pořadí měl po polovině dne více jak minutoví náskok. O druhé místo sváděli souboj Veiby se Suninenem,kdy se dostal nor v dopoledních RZ před fina o zanedbatelných 15 desetin. V RZ11, uzavírající dopolední sekci, pak Suninen zatáhl a opět se vrátil na druhou příčku. Boj na stupních vítězů zpovzdálí minutové ztráty sledoval čtvrtý Camilli a na pátou příčku se posunul Bergkvist, jemuž pomohla Greensmithova penalizace za pozdí příjezd do ČK.

Výsledek obrázku pro Rally Sweden 2017

Odpoledne se začalo zrušenou RZ12, protože při jejím prvním průjezdu, dosáhl Tänak průměru 137 km/h. Tím pádem byla odpolední sekce skoro o polovinu km kratší. Ve zbylých dvou klasických testech si po jednom nejlepším času rozdělili Neuville s Latvalou a před závěrečnou RZ v Karlstadu to vypadalo, že se nic měnit nebude. Jenže Neuville urazil kolo a stejně jako při Rallye Monte Carlo se na poslední sobotní zkoušce připravil o šanci na vítězství a přepustil první místo Latvalovi.

Do boje o Vítězství se tedy vrací i Tänak, jenž po sobotě na druhé příčce ztrácí 38 desetin a zítřejších necelých 60 měřených kilometrů tím pádem slibuje ještě zajímavý boj. Dvanáct sekund za svým týmovým kolegou stupně vítězů uzavírá Ogier, který aktuálním umístěním plní své předstartovní přání o TOP 3.

Výsledek obrázku pro Rally Sweden 2017

Když v RZ14 pod dohledem televizních kamer chyboval Meeke a poslal svou C3 na osm minut do sněhu, posunul se za Ogiera Sordo, který však na nejnižší stupínek pódia ztrácí více jak minutu a čtvrt. Pátý jede při premiéře s C3 WRC Breen, šestý je Evans. Na sedmém místě, více jak minutu za Welšanem je Paddon, kterého dopoledne trápil s nefunkčním posilovačem řízení a ve třech zkouškách nabral ztrátu několika minut. Za Kiwim již následuje Lefebvre se starou DS3 WRC a deváté a desáté místo drží Tidemand se Suninenem.

 

Výsledky po 2. Etapě Rally Sweden 2017

1. Latvala Jari-Matti – Anttila Miikka Toyota Yaris WRC 2:04:59,3
2. Tänak Ott – Järveoja Martin Ford Fiesta WRC '17 +3,8
3. Ogier Sébastien – Ingrassia Julien Ford Fiesta WRC '17 +16,6
4. Sordo Dani – Martí Marc Hyundai i20 Coupe WRC +1:39,5
5. Breen Craig – Martin Scott Citroën C3 WRC +2:04,5
6. Evans Elfyn – Barritt Daniel Ford Fiesta WRC '17 +3:44,7
7. Paddon Hayden – Kennard John Hyundai i20 Coupe WRC +5:00,2
8. Lefebvre Stéphane – Moreau Gabin Citroën DS3 WRC +5:37,0
9. Tidemand Pontus – Andersson Jonas Škoda Fabia R5 +6:36,7
10. Suninen Teemu – Markkula Mikko Ford Fiesta R5 +7:52,9

Datum zveřejnění

11.2.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2574 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál