Sweden Rally 2017: Po 1. Etapě vede Neuville

Sweden Rally 2017: Po 1. Etapě vede Neuville

Světový šampionát o tomto víkendu pokračuje ve Švédsku a za námi je úvodní etapa soutěže. Koukněme se tedy jak to dopadlo. První etapa nabídla 8RZ.Jako první RZ se jela již ve čtvrtek večer v Karlstadu. Nejdelším testem byl dnes ten s názvem Svullrya.

Večer v Karlstadu začal nejlépe Latvala, jenž se svým Yarisem zajel o šest desetin lépe než druhý Neuville. Ale první dnešní klasickou RZ vyhrál Neuville a připravil o první místo Latvalu. Latvala byl tedy po 2RZ až na čtvrtém místě, protože se před něj dostal jak Tänak tak Meeke. Ale ve zbylích  dvou RZ první sekce přidal Latvala jeden druhý a jeden nejrychlejší čas, což mu rázem pomohlo zpět do vedení Švédské rally. Na druhé místo se propadl po 4RZ Neuville s odstupem 39 desetin na Fina a třetí byl Meeke, který ztrácel 18.8s. O tři desetiny nazpět by na čtvrtém místě Ogier a o dalších devět desetin byl pátý Tänak.

Výsledek obrázku pro Rally Sweden 2017

WRC2 bylo v úvodu rally jasnou záležitostí seveřanů s Fabiemi R5. Veiby vyhrál jak čtvrteční tak dnešní první RZ a vedl o 7,9s před Tidemandem. Ale v dalších dvou RZ jezdec tovární škody začal stahovat a do servisu přijížděl již jako vedoucí jezdec před Veibym s náskokem 5,2s. Na třetí příčce se držel Suninen s tovární Fiestou a čtvrtý byl Brynildsen s dalším Fordem.

Ve druhých průjezdech za to začal tahat Neuville a zajel tři ze čtyř možných nejrychlejších časů, kdy si vypracoval náskok na čele který činil necelou půl minutu. Latvala ztratil vedení již na RZ5 kdy dostal od Belgičana 7,7s. Ale největší část svého náskoku si vybudoval na RZ7, kde všem ujel jak se říká o parník a druhému v RZ Meekovi nadělil 11 sekund a Latvala dostal dokonce 18s. Tudíž první etapa se stala kořistí po velké přetahované pro Neuvilla před Latvalou který ztrácí 28,1s. Na třetí místo se nejrychlejším časem na RZ8 Torsby posunul Tänak, který přeskočil jak Meeka, tak týmového kolegu Ogiera, jehož odsunul na páté místo. Odstup zmíněných dvou jezdců od Estonce je však v řádu sekund a zítra lze očekávat pokračování boje.

Výsledek obrázku pro Rally Sweden 2017

Druhou polovinu TOP 10 otevírá Paddon, jenž na Ogiera ztrácí přes dvacet sekund a stejný náskok má na Sorda. Necelou čtvrtminutu nazpět jede při debutu s C3 WRC Breen, minutový odstup má pak devátý Evans. Desítku uzavírá Lefebvre se starou DS3 WRC. Mimo elitní desítku se pohybuje Ostberg, jemuž odpoledne upadlo zadní přítlačné křídlo jeho Fiesty a tím nabral velkou ztrátu. Ze hry dnes vypadl Hänninen, jenž, stejně jako na Monte, trefil strom a kvůli poškození chladiče putoval do rally2.

Výsledek obrázku pro Rally Sweden 2017

Ve WRC2 se odpoledne nezměnilo nic na Tidemandově vedení, avšak na pozici jeho nejbližšího pronásledovatele se posunul Suninen, jenž odpoledne pokořil Veibyho. Avšak pilot Škody má na jezdce M-Sportu náskok 45 sekund a Suninen se tedy bude muset spíše ohlížet vzad, protože Veiby má ztrátu necelé čtvrt minuty. Naopak již minutu ztrácí čtvrtý Camilli, pátý je při teprve druhém startu s Fiestou R5 v kariéře Greensmith.

   Výsledky po 1. Etapě Rally Sweden 2017

1. Neuville Thierry – Gilsoul Nicolas Hyundai i20 Coupe WRC 1:16:24,7
2. Latvala Jari-Matti – Anttila Miikka Toyota Yaris WRC +28,1
3. Tänak Ott – Järveoja Martin Ford Fiesta WRC '17 +49,7
4. Meeke Kris – Nagle Paul Citroën C3 WRC +51,8
5. Ogier Sébastien – Ingrassia Julien Ford Fiesta WRC '17 +55,7
6. Paddon Hayden – Kennard John Hyundai i20 Coupe WRC +1:17,8
7. Sordo Dani – Martí Marc Hyundai i20 Coupe WRC +1:40,3
8. Breen Craig – Martin Scott Citroën C3 WRC +1:54,3
9. Evans Elfyn – Barritt Daniel Ford Fiesta WRC '17 +3:01,5
10. Lefebvre Stéphane – Moreau Gabin Citroën DS3 WRC +3:23,6

Datum zveřejnění

10.2.2017

Zdroj informací

ewrc-results.com

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2465 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál