Sebastian Ogier: Další pódium by byl fantastický start roku

Sebastian Ogier: Další pódium by byl fantastický start roku

Při premiéře s Volkswagenem bral v Monaku Sébastien Ogier druhou příčku a letos při premiéře s M-Sportem udělal krok výš a soutěž vyhrál. Ve Švédsku už nemá kam debut s VW posunovat, protože v roce 2013 na severu zaznamenal první vítězství pro německý tým, což by jistě byl výsledek, který by bral i v tomto roce s Fiestou. Ale francouzský jezdec před soutěží chladí očekávání, protože by v neděli byl spokojený, když by dojel na stupních vítězů, jelikož výsledek z Monaka nepovažuje za definitivní ukázku letošního rozložení sil. "Start do sezóny v Monaku byl snový, ale nesmíme se tím nechat rozptýlit. Před námi je stále kopec práce a Švédská rally je jedinečnou soutěží v kalendáři," říká čtyřnásobný mistr světa a pokračuje.

Výsledek obrázku pro sebastien ogier

"Pokud dokážeme vybojovat další pódium, tak to bude fantastický začátek překonávající všechna naše očekávání pro úvodní část roku. Zatím jsme neviděli všechny ukázat jejich plný potenciál a proto ve Švédsku očekávám velmi těsný a vzrušující souboj." Vítězstvím v Rallye Monte Carlo si i pro úvodní etapu Švédské rally zajistil Sébastien Ogier startovní pozici, která je pro něj nejtypičtější, protože bude opět v úvodu soutěže čistit trať. Aby se na podmínky na severu panující připravil, absolvoval Seb Ogier minulý týden další dva dny testů na sněhu, které opět o něco málo rozšířily Francouzovy znalosti vozu.

Tyto dva dny jsou tak spolu s dalšími dvěma z prosince vše, co stihl Sébastien Ogier s Fiestou na sněhu najezdit, ale i přes poměrně krátký čas za volantem byl s průběhy testů spokojený. "Test byl opravdu povedený. Panovaly vynikající podmínky, kdy byl velký mráz a zledovatělé cesty, což doufám, že budou stejné podmínky jako při samotné rally. Celkově šlo o můj třetí a čtvrtý den s Fiestou na sněhu, takže se cítím mnohem více připravený, než před startem Rallye Monte Carlo. Měl jsem z testu dobrý pocit, ale těžko se to hodnotí, protože vše je pořád ještě nové. Švédsko je jedním z vrcholů sezóny, na sněhu a ledu se jede neuvěřitelnou rychlostí. To znamená, že musíte být ohromně přesní na volantu, protože není velký prostor pro chybu," uzavírá pro server wrc.com své povídání Seb Ogier.

Datum zveřejnění

9.2.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

Jakub ,,Kuře" Kura

(Miroslav Frouz)

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2322 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál