Mads Ostberg: V týmu panuje parádní atmosféra

Mads Ostberg: V týmu panuje parádní atmosféra

Norský pilot Mads Ostberg se po čtyřech letech strávených v továrních týmech vrací zpět ke statutu soukromníka, když v rámci společného týmu s Martinem Prokopem – Onebet Jipocar WRT bude startovat v letošním MS se soukromou Fiestou WRC. Debut čeká norského pilota již tento víkend při Švédské rally a s výjimkou Mexické rally (kde Nor očekává narození potomka a do Fiesty usedne český jezdec) plánuje odjet zbytek sezóny. Tým si na konci minulého pracovního týdne auto dovezl a hned začal s předstartovními testy, protože Ostberg má ze všech přihlášených jezdců do Švédské rally nejméně zkušeností se speciálem WRC 2017.

O víkendu zvládl dva dny za volantem a mohl proto přidat své první dojmy z nové generace speciálů WRC. "Je těžké spočítat, jak rychleji na zkouškách pojedeme, ale mohu s jistotou říct, že tyhle auta jsou sakra rychlé stroje. O víkendu jsme ve Švédsku najezdili 250 kilometrů a jízdu s Fiestou jsem si užíval. Myslím, že se mi podařilo najít vhodný základní setup, ale tato Fiesta je o tolik rychlejší než předchozí generace, že největší výzvou bude si zvyknout na vyšší rychlost a brždění do zatáček," říká Mads Ostberg po prvním pořádném seznámení s novou technikou.

Jak se již dříve nechal norský pilot slyšet, na práci ve vlastním týmu se těší a prostředí malého týmu mu již chybělo. Nový Onebet Jipocar WRT má pro Švédsko jen 14 členů týmu, což je proti továrnám někde jinde. "Tým půjde snadno řídit a bude pružný. Lidé v něm nejsou jen velmi zkušenými ve svém oboru, ale také jsou extrémně odhodlaní pracovat se mnou na dosažení těch nejlepších možných výsledků. Se členy mého týmu mám rád dobré osobní vztahy a po švédském testu cítím pozitivní náladu a přátelskou atmosféru. Pokud si toto naladění udržíme a když najdeme správné nastavení auta pro všechny podmínky, tak budu schopný zajíždět to nejlepší, co umím," uzavírá Mads Ostberg vysvětlením, proč se vlastně těšil zpět do svého vlastního týmu.

Datum zveřejnění

8.2.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

Jakub Kura

(Miroslav Frouz)

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2047 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál