Startovka „Valašky“ se začíná plnit

Startovka „Valašky“ se začíná plnit

Čtrnáct dní zbývá do uzávěrky přihlášek JANČA – 36. Valašské rally, ale i tak se seznam přihlášených posádek začíná plnit zajímavými jmény. Těmi vůbec prvními přihlášenými byla dvojice Václav Pech – Petr Uhel. Na Valašsce, která se uskuteční ve dnech 24. – 26. března 2017, se objeví s vozem Ford Fiesta R5.

Právě Václav Pech ohlásil před začátkem sezony přechod z divácky atraktivního porsche do Fordu Fiesta R5. Do vozu, se kterým bude mít větší ambice míchat pořadím na nejčelnějších příčkách a opět se bude moci poprat o domácí titul.

Ač ještě není mezi přihlášenými, jeho hlavním konkurentem se jeví Jan Kopecký. Šéf továrního týmu Škoda Motorsport Michal Hrabánek již potvrdil snahu mladoboleslavské stáje o zisk třetího domácího vavřínu v řadě. A tovární jezdec se na nedávné hokejové rally exhibici ve Zlíně k návratu „Valašky“ do MČR vyjádřil slovy: „Určitě je to dobře pro fandy z Moravy. Přece jen je jich tady nejvíce, a tak budou mít v regionu další velký závod. A pokud pořadatelé sáhnout po osvědčených úsecích, věřím, že nás čeká krásný závod.“

Vůz Ford Fiesta R5, připravovaný v dílnách Jaroslava Orsáka, figuruje i v přihlášce posádky Martin Vlček – Jindřiška Žáková. Právě tato dvojice láká z pozice ambasadorů od začátku roku posádky do Valašského Meziříčí a Kopřivnice k účasti na nejen sportovním, ale také naučně společenském programu letošní „Valašky“.

„Organizátoři loňského ročníku vdechli Valašce nový život a ukázali, že jsou schopni organizovat soutěž na nejvyšší úrovni,“ říká Martin Vlček, jehož jasným cílem bude domácí závod zdárně dokončit. „Určitě nechci podlehnout tlaku domácího prostředí. Očekávám davy fanoušků, vyhladovělých po zimní pauze. Na trati Valašky bude jistě velmi těžké neudělat chybu,“ doplňuje rodák z Příbora.

Stejný model vozu pro start na Valašce prezentoval i úřadující šampion v produkční kategorii Polák Jarek Szeja a zajímavá informace pronikla na veřejnost i z tábora stáje T&T. Jaromír Tarabus se ve dvojici s Petrem Machů objeví na startu s vozem Škoda Fabie Super 2000.

Pořadatelé už naopak obdrželi přihlášku od produkčního šampiona 2015 Martina Březíka (Mitsubishi Lancer Evo IX), zajímavostí aktuálního seznamu přihlášených je hned trojice vozů Porsche 997 GT3 Jiřího Jirovce (ex- Pech), Radoslava Nešpora a Petra Nešetřila. Organizátorům už dorazily i přihlášky „domácích“ posádek Eruanno Rally Teamu – Davida Suchařípy, Olgy Lounové, Lukáše Langmajera a Pavlíny Tydlačkové.

Uzávěrka přihlášek JANČA – 36. Valašské rally je o půlnoci, v pondělí 13. března 2017 (odkaz).

Informačním kanálem JANČA – 36. Valašské rally je internetová stránka www.valasskarally.cz, která bude zcela aktivní od začátku března. Informace k soutěži se postupně objevují i na facebookovém profilu „Valašská Rally Valmez“.

Datum zveřejnění

2.3.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

Tomáš Plachý

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2538 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál