Ostberg ve Švédsku v prvním soukromém týmu provozující nová WRC

Ostberg ve Švédsku v prvním soukromém týmu provozující nová WRC

Norský pilot Mads Ostberg se o nadcházejícím víkendu stane prvním jezdcem, který v čistě soukromé režii nasadí nový vůz WRC. Ač kvůli pravidlům bude na přihlášce uveden jako tým M-Sport, o přípravu a provoz Fiesty WRC se bude starat nový společný tým Madse Ostberga a Martina Prokopa, přičemž v těchto dnech se jeho mechanici nacházeli v Cumbrii, kde se seznamovali s vozem, jenž si měli dnes odvézt. Pokud vše půjde jak má, tak o víkendu si vítěz Portugalské rally 2012 poprvé nový speciál vyzkouší a po trojici domácích startů s Fiestou R5 naplno pozná, co umí nejsilnější rallyová specifikace tohoto modelu.Výsledek obrázku pro Mads ostberg

 "Pro nás s celým týmem jde o obrovskou výzvu. Snažíme se, aby vše bylo vyřešeno a to s sebou nese trochu stresu. Pokud vše půjde jak má, tak o víkendu s autem najezdíme první kilometry, ale to bude nic ve srovnání s ostatními, kteří za posledního půl roku nabrali množství zkušeností s těmi to vozy," říká serveru autosport.com Mads Ostberg, jenž za posledních šest let chyběl ve Švédsku na pódiu jen jednou v roce 2015.

Pokud jde o návrat k statutu soukromníka, tak Mads Ostberg není nijak zklamán tím, že se pro něj mezi továrnami nenašla sedačka. "Jsem nadšený z toho, že zas budu pracovat s vlastním týmem. To je to, co jsme chtěli. Chceme provozovat dvě Fiesty WRC 2017. Bude to zajímavý rok, ale ve Švédsku půjde vzhledem k minimu testování o velký krok do neznáma. V posledních letech jsem zde zajížděl slušné výsledky, takže chceme bojovat pódium," uzavírá norský pilot a nový týmový kolega Martina Prokopa.

Datum zveřejnění

2.2.2017

Zdroj informací

ewrc.cz

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2384 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál