Kubica: Nedělal jsem nic pro to, abych si program v rally zajistil

Kubica: Nedělal jsem nic pro to, abych si program v rally zajistil
Robert Kubica nechyběl na lednové Rally Monte Carlo, kde si v servisu a na tratích Prohlížel nové speciály WRC. Francouzský týdeník AUTOhebdo využil situace a udělal s jezdcem krátký rozhovor.Výsledek obrázku pro kubica rally

Máte pro tuto sezónu nějaké plány související s rally?
"V tuto chvíli nemám. Nedělal jsem ani nic pro to, abych si program v rally zajistil. Co se okruhů týká, pracuji tímto směrem, ale v posledních dvou až třech měsících jsem neměl štěstí. Rally na profesionální úrovni vyžaduje hodně času a peněz. Jiné možnosti mě nazajímají, to nedává smysl. Není vyloučeno, že budu podniky navštěvovat jako host a svezu se maximálně pro zábavu. Vždyť v mé garáži stojí Renault Clio S1600 a Ford Fiesta WRC. I k tomu je třeba rozpočet."

Jak se vám líbí nové vozy WRC?
"Nová technika je impozantní. Z venčí vypadají jako z okruhů WTCC. Z pohledu řidiče jsou zřejmě rychlejší a náročnější. Řidič se teď ještě více musí soustředit na jízdu. Z technického hlediska mě nejvíce fascinuje aerodynamika. Hrát roli bude hlavně na asfaltu. Těžko říci, co se stane na šotolině. Spoiler se snadno zlomí a úplně to změní chování vozu. Řidiči budou muset být opatrní, aby nedošlo k poškození. Je to ale zajímavé. Už se těším na první šotolinu. Nové vozy budí velký zájem."

Můžeme už mluvit o rovnováze sil?
"Zatím je těžké dělat závěry z toho, co jsem na RZ viděl. Zdá se, že Citroen bude rychlý na asfaltu. Toyota udělala velký skok za poslední dva měsíce. Letos je mnohem více novinek než v minulosti. Změnily se předspisy, odešel Volkswagen. Právě kvůli tomu se přislo podívat tolik fanoušků, co se stane. Taky jsem se přijel podívat ze stejného důvodu. Ale z pohledu řidiče bylo velmi těžké koukat, jak ostatní závodí."

Datum zveřejnění

2.2.2017

Zdroj informací

rally-mania.cz

autoklub.pl

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2508 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál