Škodovka plánuje vylepšení vozů R5

Škodovka plánuje vylepšení vozů R5
Škoda Fabia R5 i necelé dva roky od premiéry stále platí za špičku mezi speciály R5, na jaře se ale vůz dočká vylepšeních. A vylepšovat se nebude jen v Mladé Boleslavi, jako první ohlásil upgrade M-Sport a přidá se i koncern PSA, který ale už má pracovat na novém voze Citroën C3 R5.

M-Sport Malcolma Wilsona přišel se speciálem R5 jako první a to se mu vyplatilo. Společnost už prodala kolem 200 kusů, loni připravila vylepšenou verzi Evo a ta se ve druhém letošním čtvrtletí dočká dalších změn v podobě Evo 2.

Daří se ale i české Škodovce, která poslala do světa 100 kusů speciálu R5. Právě Fabia R5 by se měla dočkat vylepšení na jaře letošního roku po vypršení žolíků dva roky po homologaci. "S výkonem vozu jsme spokojeni, to ostatně bylo vidět na nedávných úspěších," říká Michal Hrabánek. "Žolíky máme stále v záloze a nechystáme žádné velké změny. Možnosti vidím ve vylepšení stability nebo map motoru, ale to je možné i bez žolíka." Bližší informace Hrabánek neřekl.

Změny na první březen chystá i PSA pro DS3 R5 a 208 T16. Achillovou patou vozu je posilovač řízení, pomoci by mělo nově homologované čerpadlo. Vozy PSA se v Monte Carlo potýkaly s problémy s motorem, což by také mělo být podrobeno analýze. Na začátku příštího roku se snad dočkáme nového Citroënu C3 R5.

Datum zveřejnění

31.1.2017

Zdroj informací

rally-mania.cz

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2665 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál