Monte Carlo 2017 po 2. Etapě: Změna ve vedení

Monte Carlo 2017 po 2. Etapě: Změna ve vedení

Ráno patřilo ještě Belgičanovi, který navýšil svůj náskok na druhého Ogiera až na minutu. Dlouhý 15 kilometrový úsek na první RZ byl plný ledu a sněhu, zatímco druhá RZ byla z 95% suchá, nejvíce posádek zvolilo kombinaci pneumatik s hroty a super měkkých sliků. "Byla to dobrá jízda, zrádné podmínky, ale měl jsem dobré informace od špiónů a mohl jsem být sebevědomý. Auto funguje skvěle, ještě nikdy jsem neměl na začátku sezóny takle perfektně fungující auto," pochvaloval si Neuville.

Ogier také neměl s autem problém a výsledek druhého testu, kde dojel druhý, byl dán opatrností. Tänak zůstal třetí, i když si opět jako včera stěžoval na podřazování u své Fiesty. Překvapivě dobře začal Elfyn Evans, další pilot Fordu, který byl nejprve třetí a druhý test dokonce vyhrál: "Bylo to opravdu složité s námrazou pod stromy a sluncem, které měnilo situaci v každém okamžiku. Jeli jsme kombinaci pneumatik, takže to bylo zajímavé," řekl britský závodník.

Ogier se s druhým místem a minutovou ztrátou smířit nehodlal a jel na limitu, nebo i za limitem, což přiznával, ráno se dostal mimo trať v místě, kde si to mohl dovolit a byl to vědomý risk, jak řekl, a odpoledne lehce trefil břeh, přesto se Neuvillovi přiblížil pouze o pár sekund. Čtvrtý a pátý test dne vyhrál opět Evans, a vyšplhal se svým výkonem před Mikkelsena (Škoda Fabia R5).

Poslední RZ13 se stala osudnou Neuvillovi. "Thierry odjel skvělou soutěž s fantastickou rychlostí. Jet Monte Carlo v těchto podmínkách touhle rychlostí je velká výzva. Je to rally, kde potřebujete štěstí. Nepřál jsem mu smůlu, odvedl skvělou práci," hodnotil výkon soupeře domácí jezdec M-Sportu Sebastien Ogier.

Tänak jel sice dnes po servisu s novou převodovkou, ale ta si řadila, jak sama chtěla a ještě mu odešel posilovač řízení. Přesto však má pohodlné druhé místo průběžně, minutu a půl před Latvalou. Tento vášnivý Fin předvedl se svým Yarisem dost agresivní výkon na suchých cestách, což otupilo hroty jeho pneumatik pro zasněžené úseky. Přes to všechno má pilot Toyoty náskok a drží pódiovou příčku pro značku Toyota, která se do WRC vrátila po 17 letech. Čtvrtý je jezdec Citroen DS3 Craig Breen, protože Dani Sordo ztratil minutu kvůli posilovači řízení, jenž jej poslal mimo trať.

Ve WRC 2 stále panuje Škoda: první je Mikkelsen, tři minuty za ním Kopecký a následuje Boufier s Fiestou.

Navrátilcům v Rally 2 se nedařilo: Häninem ztratil tři minuty defektem, Meeke ztratil 24 minut kvůli problémům s elektrikou. Meeke nakonec úplně skončil, když se střetl s jiným vozidlem na přejezdu do Monaka a zítra již nenastoupí.

Zítra čeká posádky dvakrát stoupání na Col de Turini, celkem 4 testy, poslední je power stage.

 

Rallye Monte Carlo 2017 po druhé etapě:


1. Ogier S. - Ingrassia J. (Ford Fiesta RS WRC) 3:26:10.7
2. Tännak O. - Mölder R. (Ford Fiesta RS WRC) +47.1
3. Latvala J. - Anttila Miikka (Toyota Yaris WRC) +2:20.6 
4. Breen Craig - Martin Scott (Citroën DS3 WRC) +3:47.3
5. Sordo D. - Martí M. (Hyundai i20 Coupe WRC) +4:03.2
6. Evans E. - Barritt D. (Ford Fiesta WRC) +7:27.2
7. Mikkelsen A. - Jaeger A. O. (Škoda Fabia R5) +9:15.2
8. Kopecký Jan - Dresler Pavel (Škoda Fabia R5) +12:34.4
9. Bouffier Bryan - Giraudet Denis (Ford Fiesta R5) +14:41.9
10. Tidemand Pontus - Andersson Jonas (Škoda Fabia R5) +14:59.3
11. Lefebvre S. - Moreau Gabin (Citroën C3 WRC) +16:18.4

Datum zveřejnění

22.1.2017

Zdroj informací

Rally-mania.cz

Autor

Martina Zikmondová 

(Miroslav Frouz)

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2663 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál