MS 2017 WRC Monte Carlo:Paddon havaroval, první RZ zrušena

MS 2017 WRC Monte Carlo:Paddon havaroval, první RZ zrušena

První RZ nového ročníku World Rally Championship byla zrušena. Jako třetí odstartoval do závodu Hayden Paddon, který položil svůj Hyunday i20 na bok. Při havárii se jeho vůz střetl s člověkem a vážně jej poranil.

                                                    ilustrační foto:haydenpaddon.com

Havárie v levotočivé zatáčce, ve které byl závodník příliš široký a kontakt se skálou převrátil jeho vůz na bok, způsobila zrušení první zkoušky. Paddon trefil svým vozem člověka, zatím není jasné, jestli šlo o neukázněného diváka, nebo fotografa, ten musel být vrtulníkem přepraven do lékařského ošetření, podle nepotvrzených zpráv je jeho zranění vážné.

Do cíle ve správně měřeném času tak dojel jen Sebastien Ogier s Fordem a před ním 0,7s Thierry Neuville, také pilot Hyundai i20. Ostatní závodníci již budou mít přidělené časy.

Druhou dnešní zkouškou má závod pokračovat přibližně ve 23hodin středoevropského času. O tom, jestli tomu tak bude, nebo bude závod pro dnešek zrušen, nebo zkouška opožděna, se podle zpáv od zpravodajů Rally-mania.cz na místě zatím jedná.

22.30 Podle wrc radio bude druhá zkouška zpožděna o 10minut, ale pojede se. O stavu zraněného diváka oficiální zprávy nehovoří.

http://www.ewrc-results.com/quickp/35143_c2jqze5xaaabvji.jpg

                                                    zdroj:EWRC.cz a Direct L´equipe

Datum zveřejnění

20.1.2017

Zdroj informací

Rally-mania.cz

haydenpaddon.com

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.269 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál