M-Sport představil Fiestu R5 Evo2

M-Sport představil Fiestu R5 Evo2

Autorem textu bylo již jednou ve spojitosti s masovostí produkce Fiesty R5 použito rčení o tom, že M-Sport tyto vozy seká jak Baťa cvičky a další milník tohoto modelu to jen potvrzuje. Na právě probíhající Autosport International show v Birminghamu se totiž na stánku M-Sportu objevila Fiesta R5 s pořadovým číslem 200 a navíc nápisy oznamujícími příchod druhé evoluce tohoto speciálu. Ta by měla na soutěžní tratě vyjet v druhé čtvrtině letošního roku a hlavním zájmem při její tvorbě bylo další zlepšení v oblasti motoru se zájmem na zvýšení výkonu a krouťáku. Změn se dočká například hlava válců či výfukové potrubí. Ve spolupráci s výrobcem závodního paliva VP Racing Fuel přijde také nový benzín VPR5, který bude připraven přímo na míru vozu.


Foto: M-Sport

Malcolm Wilson k představení druhé evoluce Fiesty R5 prohlásil: "Naše produkty neustále vyvíjíme. Naši inženýři si je zřídkakdy dopřejí oddych a stále pracují na tom, jak z našich vozů dostat další výkon. Jsme oddáni tomu, aby naši zákazníci dostávali co nejkonkurenceschopnější produkt a nedávný vývoj si u Fiesty říkal o vylepšení," říká Malcolm Wilson na adresu připravovaného vylepšení speciálu, jenž v Birminghamu stojí ve speciální, jednorázové černo-oranžové kombinaci.


Foto: M-Sport

"Je bez debat, že Fiesta R5 je skvělé auto a do dnešního dne náš celosvětově nejúspěšnější produkt. Na začátku v roce 2013 jsme si nedokázali představit, že bychom jich postavili 200 kusů, ale teď to prostě ukazuje na to, o jak úspěšný vůz se jedná. Pevně věřím, že Fiesta je jednou z nejlepších R5 na trhu a doufáme, že nejnovější evoluce její postavení jenom potvrdí. Napříč šampionáty jsme mohli vidět fantastické výsledky Fiesty R5 a doufáme, že to nadále půjde podobným směrem," uzavírá Malcolm Wilson.

Datum zveřejnění

12.1.2017

Zdroj informací

M-Sport

Ewrc.cz

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.196 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál