Volkswagen stále pracuje na nasazení vozů v soukromém týmu ještě letos

Volkswagen stále pracuje na nasazení vozů v soukromém týmu ještě letos
Volkswagen sice propásl možnost homologace Pola WRC 2017, ale tým stále pracuje na tom, aby se vozy objevily v MS ještě letos v soukromém týmu. Podle šéfa týmu nejedná VW s Katarem ale s jinými zájemci. Auta by se mohla objevit na Korsice.
Volkwagen stále pracuje na tom, aby se Polo WRC 2017 objevilo v MS ještě letos

"Jednáme s FIA o možnosti extra poplatku za homologaci," říká šéf týmu Sven Smeets"Zatím se to nikdy nestalo, takže potřebujeme vyjímku." 

Smeets rovněž popřel spekulace ohledně námluv s Katarem. "Mohu vám říci a potvrdit, že s Katarem nejednáme. To snad zastaví spekulace. Jednáme s jinými lidmi, je zde zájem, ale nejdříve musíme vše domluvit s FIA."

Pokud by se privátní tým v MS 2017 objevil, byl by v servisu prezentován jako továrna, ale nemohl by bodovat. Podobně jako PH-Sport s Citroëny DS3 WRC loni. FIA i Promotér by rádi viděly vozy VW v MS, ale pozdní homologace bude vyžadovat finanční účast automobilky. Pořád je čas, aby se vozy obejvily třeba v Mexiku, ale VW nechce dohodu uspěchat. "Pracujeme s jiným časovým rámcem. Pokud by bylo nutné vynechat jednu další soutěž, aby všichni byli spokojeni, uděláme to. Nejdůležitějším krokem bude homologace,"dodává Smeets.



Datum zveřejnění

11.1.2017

Zdroj informací

motorsport.com

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2479 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál