PEUGEOT 3008 DKR dosáhl první etapové vítězství

PEUGEOT 3008 DKR dosáhl první etapové vítězství

Carlos Sainz/Lucas CRUZ dovedli PEUGEOT 3008 DKR ve 3. etapě letošní Rallye k prvnímu etapovému vítězství v terénní soutěži.

V návaznosti na koncentrovaný výkon po pondělním startu se španělská posádka Teamu Peugeot Total rychle vzpamatovala z úterní navigační chyby, která ji stála hodně času, a v dnešním měřeném úseku dosáhla nejlepší čas s více než šestiminutovým náskokem. V průběžném pořadí Carlos SAINZ a Lucas CRUZ postoupili o dvě místa a v předběžném pořadí před zbývajícími dvěma dny figurují na celkově druhém místě.

Poprvé dosažený nejlepší čas v etapě během začínající kariéry vozu PEUGEOT 3008 DKR je pěknou odměnou za usilovnou celoroční práci, kterou v zákulisí odvedl technický personál Peugeotu Sport. Je také dokladem úrovně vývojového programu Teamu Peugeot Total v přípravě na Dakar 2017.

Cyril DESPRES / David CASTERA (PEUGEOT 2008 DKR) si zajistili čtvrté místo, což bylo zvláště uspokojující, když vezmeme do úvahy, že znovu museli jet v prachu od pomalejších vozidel startujících do etapy před nimi. Výsledkem bylo zlepšení v celkové klasifikaci, což znamená, že francouzská dvojice bude mít příznivější startovní pozici pro čtvrteční jízdu.

 

Carlos SAINZ (PEUGEOT 3008 DKR)

V etapě: 1. / Celkově: 2.
„Po naší navigační chybě, když jsme včera v soutěži vedli, bylo dnes důležité nepřipustit dnes žádné riziko. Náš přístup se vyplatil. Přestože jsme se museli vypořádat s prachem při předjíždění čtyř vozů, jsem s dnešním výsledkem velmi spokojený. Čelíme zde tvrdé konkurenci a je pěkné absolvovat tento typ boje před lednovým Dakarem. PEUGEOT 3008 DKR je dobře koncipované auto. Je konkurenceschopné a efektivní. Dosáhli jsme pokrok ve všech ohledech. Tým pracuje dobře a ubírá se správným směrem. Budeme se až do konce této soutěže snažit jak nejlépe umíme a chci jet s největším nasazením.“

 

Cyril DESPRES (PEUGEOT 3008 DKR)

V etapě: 4. / Celkově: 22.
„Jsme tady v Maroku abychom tu najeli co nejvíce kilometrů, jak to jen bude možné, abychom se ve voze cítili co nejpohodlněji a auto doladili tak, abychom s ním spolu s Davidem vytvářeli jeden celek. Možná, že nemáme stejnou sebejistotu jako ostatní kluci v týmu a proto toho musíme co nejvíc najezdit, abychom posbírali co nejvíc zkušeností. I přesto, že tento týden dosud neprobíhal zrovna podle plánu, je to všechno pozitivní. Dosáhli jsme dnes dobrý čas a mohli jsme jet ještě rychleji, kdybychom nebyli zpomaleni prachem. Museli jsme čekat 200 kilometrů, než jsme mohli začít předjíždět, takže to bylo velmi frustrující.“

 

Bruno FAMIN (ředitel Peugeot Sport / týmový manažer, Peugeot Total)
„Zvládli jsme to až do konce dnešního testu a dokončili maraton v Erfoudu s oběma vozy a jejich posádkami v bezpečí a ve zdraví. To je dobrá zpráva pro celý tým! Jsme za polovinou soutěže a způsob, jakým se tato soutěž dosud vyvíjí, do značné míry odpovídá našemu očekávání, a to jak z technického, tak sportovního hlediska. PEUGEOT 3008 DKR běží dobře a neměl žádné mechanické problémy navzdory silné konkurenci. Jsme na dobré cestě v seznamování se s vozem s tím, jak se přibližuje Dakar, a ještě máme před sebou další dva dny. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom tak dojeli, aniž bychom se vystavili příliš velkému tlaku.“

TERÉN
Zpočátku několik malých dun a písek, pak hrubší, tvrdší podklad se spoustou kamenů. Obecně bezproblémový, místy s trochou komplexní navigace.

PROGRAM
Silniční úsek 1: 58 km
Měřený úsek: 315 km
Silniční úsek 2: 17 km
Celková vzdálenost: 390 km

POČASÍ
Slunečno – Průměrná teplota: 32,3 °C – Nejvyšší teplota: 35,9 °C

PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
113,6 km/h

Pořadí ve 3. etapě

  1. Carlos SAINZ (ESP) / Lucas CRUZ (ESP), PEUGEOT 3008 DKR 2 h 41 min 09
  2. Nasser AL ATTIYAH (QAT) / Matthieu BAUMEL (FRA), Toyota Hi-Lux Overdrive +6 min 01 s
  3. Mikko HIRVONEN (FIN) / Michel PERIN (FRA), Mini All4 Racing +7 min 36s
  4. Cyril DESPRES (FR) / David CASTERA, PEUGEOT 2008 DKR +8 min 24 s
  5. Joan ROMA (ESP) / Alex HARO (ESP), Toyota Hi-Lux Overdrive +12 min 10s

Celkové pořadí po 3. etapě

  1. Nasser AL ATTIYAH (QAT) / Matthieu BAUMEL (FRA), Toyota Hi-Lux Overdrive 6 h 52 min 49 s
  2. Carlos SAINZ (ESP) / Lucas CRUZ (ESP), PEUGEOT 3008 DKR +11 min 7 s
  3. Yazeed AL RAJHI (UAE) / Timo GOTTSCHALK (ALL), Mini All 4 Racing +21 min 6 s
  4. Joan ROMA (ESP) / Alex HARO (ESP), Toyota Hi-Lux Overdrive +21min 57 s
  5. Mikko HIRVONEN (FIN) / Michel PERIN (FRA), Mini All4 +23 min 23 s
  1. Cyril DESPRES (FR) / David CASTERA, PEUGEOT 2008 DKR +98 h 56 min 10 s

Datum zveřejnění

6. října 2016

Zdroj informací

Peugeot a Motorsport-ing

Autor

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2716 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál