Lacko čtyřikrát na stupních vítězů! Šance na titul stále žije

Lacko čtyřikrát na stupních vítězů! Šance na titul stále žije

Co závod, to stupně vítězů. Taková je bilance Adama Lacka po španělském víkendu v Jaramě. V sobotu si na své konto připsal český jezdec třinácté vítězství a druhé místo. To zopakoval i v nedělním hlavním závodě a k tomu přidal třetí příčku v poslední jízdě.

 

 

Sobota

V konkurenci jedenadvaceti trucků bojoval o Superpole Jiří Forman, který nakonec zajel desátý nejrychlejší čas. Na druhé straně výsledkové listiny bylo jméno Adama Lacka, který si před zaplněnými tribunami zajistil pole position. „I když nejede Albacete, divácká kulisa je tu skvělá. Na stadionu je slyším až v autě,“ užíval si atmosféru Adam.

První závodní jízda se stala kořistí českého závodníka, který zvítězil způsobem start-cíl. I když Hahn z počátku zle dotíral, jezdec Buggyry nedal Hahnovi šanci. „Je to mé letošní třinácté vítězství a třináctku mám rád. Hodně to klouzalo, ale jak jsem tak viděl, nebyl jsem sám. Ve druhé jízdě to bude opět pěkná mela,“ uvedl šťastný Lacko.

Jiří Forman se díky výpadku Frankieho Vojtíška dostal na deváté místo a půl závodu dotíral na osmou Ellen Lohr. Pak ale přišla chyba v podobě probrždění a naděje na osmé místo, zajišťující pole position do druhé jízdy, byly pryč. „Je to určitě škoda, protože na Ellen jsem měl. Chtělo to jen déle vyčkat,“ uvedl v cíli devátý Jirka.

Do druhého závodu šel Adam Lacko díky reverznímu pořadí až ze čtvrté řady. Už v polovině prvního kola byl ale čtvrtý. Hahn využil startu z vnitřní strany a díky německé spolupráci byl vždy o pozici napřed. „Bojovat proti zbytku poli, které funguje na Jochenovo zablikání, je těžké, a proto si druhého místa nesmírně cením. Nebojuji proti jednomu jezdci, ale proti všem Němcům,“ usmál se Adam, který dojel nakonec druhý za Hahnem. V sobotu tak na svého rivala stáhl čtyři body.

Forman si po startu držel deváté místo, ale zanedlouho se před něj dostal Kursim na Mercedesu a nováček si dojel pro bod za desáté místo. „Dnes to nebylo úplně dobré. Musím zkontrolovat data a nechat si to rozležet v hlavě. Jarama je těžký okruh a pro nováčka nic jednoduchého. Určitě chci zítra zrychlit a přivést více jak tři body,“ uvedl Jirka.

 

Neděle

Nedělní Superpole dopadlo v porovnání Lacko – Hahn lépe pro německého závodníka, ovšem s rozdílem osmnácti tisícin vteřiny. Postup do top ten vybojoval i Jiří Forman, který čas v Superpole nezopakoval, a tak startoval z páté řady.

Vyrovnanost Adama Lacka a Jochena Hahna potvrdila fakt, že když neudělají chybu, pořadí se měnit nebude. „Je to opravdu nahuštěné, ale to také znamená, že když jeden z nás neudělá chybu, tak se nemůžeme ani vzájemně předjet. Já to zkusil hned po startu, ale vyhnal mne do špinavé stopy a pak už to nešlo. V druhém závodě budu mít výhodnější postavení na stratu zase já,“ řekl Adam, který si dojel pro stříbro.

Jiří Forman startoval z devátého místa a zpočátku se držel osmé Ellen Lohr. Pak ale přišel trest za shození kuželek. „Podařilo se mi uhájit deváté místo, ale na boj o nejlepší osmičku to nebylo. Nakonec jsem dostal ještě penalizaci za kuželky, takže výsledkově mne to hodně štve,“ uvedl Jirka.

Druhý závod přinesl po startu červené vlajky a start se opakoval. Adam Lacko se ze sedmé pozice dokázal v prvním kole probojovat na příčku pátou, ze které následně také startoval. Během nového startu se rychle dokázal dostat na třetí pozici za záda Reného Reinerta. Německý jezdec nejprve zpomalil, aby se na Lacka dotáhl čtvrtý Hahn, a pak úspěšně blokoval. „Dostat se na třetí pozici nebyl problém, ale dostat se před Reinerta prostě nešlo. Počínal si zkušeně, a kdybych do toho šel opravdu tvrdě, asi by to ani pro jednoho z nás nedopadlo dobře. I po Španělsku jsme si zachovali matematickou šanci na titul, ale muselo by přijít to závodnické štěstíčko a Hahna by naopak muselo alespoň jednou letos opustit,“ poukázal Adam Lacko na bezproblémový průběh Hahnovy sezóny.

Třináctým místem v první jízdě si do poslední španělské jízdy ztížil start Jiří Forman. Cílem ale nakonec projel jako devátý a v neděli přidal ke třem sobotním bodům další dva. „Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že právě skončilo mé španělské trápení. Byly tu určitě už lepší víkendy. Teď to vše musím rychle zpracovat, protože už nadcházející týden jedeme v Le Mans, kde letošní sezóna končí,“ uvedl po poslední jízdě Jirka.

V Le Mans je ve hře stále 60 bodů a ztráta Adama Lacka na Jochena Hahna je 35 bodů. Matematická šance na zisk prvního titulu tak stále žije!

 

Datum zveřejnění

4. října 2016

Zdroj informací

Buggyra

Autor

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3332 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál