Valaška zpět ve velkém mistráku

Valaška zpět ve velkém mistráku
Valašská rally se vrací po roční pauze kdy byla vyřazena ze sezony 2016 do velkého mistráku. Ve zveřejněném sedmidílném kalendáři MČR v rally 2017 který vydal autoklub ČR je právě i 36. ročník Janča Valašské rally úvodním podnikem.

Soutěž se uskuteční ve dnech 24. – 26. března 2017 s centrem ve Valašském Meziřící. Veškeré dění soutěže se ale bude soustředit do zkušebního areálu Tatry v Kopřivnici.

Valašská rally se loni odjela v rámci Rallysprint Série. Díky bezprobémovému průběhu se vedení pořadatelského týmu rozhodlo zažádat o návrat soutěže mezi dvoudenní závody, na sezonu MČR v rally 2017. Rally komise FASu před koncem loňského roku tento návrh přijalo. Tudíž organizátoři musí podstoupit kroky nutné zdvojnásobit počet kilometrů rychlostních zkoušek proti minulému ročníku.

„Zdárný loňský ročník byl důležitým odrazovým můstkem pro další vyjednávání o budoucnosti Valašské rally. Nyní jsme s naší soutěží zpět ve velkém mistráku, na pozicích, kam Valaška vždy patřila. A věřím, že podobně zdárně zvládneme i letošní ročník v rámci MČR v rally,“ říká předseda organizačního týmu Jaromír Tomaštík.

Na detailnější informace ohledně trati je samozřejmě zatím brzy, ale už brzy budou na internetových stránkách www.valasskarally.cz k dispozici Zvláštní ustanovení, které obsahují všechny základní informace k letošnímu ročníku. Na jejich základě můžeme uvést, že 36. ročník Janča Valašské rally slavnostně odstartuje v pátek 24. března 2017 v 17 hodin z náměstí ve Valašském Meziříčí, kde bude rovněž sídlit ředitelství soutěže.

Jinak už ve čtvrtek a v pátek čekají na startovní pole seznamovací jízdy, program bude v pátek odpoledne pokračovat administrativní a technickou přejímkou v areálu Autocentra Lukáš ve Valašském Meziříčí. Vlastní soutěž se nově uskuteční ve formátu sobota – neděle. Na posádky bude připraveno dvanáct rychlostních zkoušek v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice. Šest v sobotní etapě, dalších šest v nedělní (vždy na třech úsecích). Fanoušci se již nyní mohou těšit na průjezdy diváckých speciálek na kopřivnickém polygonu v obou závodních dnech.

„Připravujeme tři rychlostní testy na Novojičínsku, dva na Vsetínsku a jeden společný. Rychlostka povede po silnicích Vsetínska i Novojičínska. Každou měřenou trasu projedou soutěžní posádky dvakrát. Celkem půjde o více než sto padesát ostrých kilometrů. V harmonogramu najdete i zcela nové úseky nebo místa, kudy Valašská rally už několik let nejela,“ doplňuje Tomaštík.

Nejrychlejší posádky se vrátí na cílovou rampu na náměstí ve Valašském Meziříčí opětovně v nedělním odpoledni (26. března 2017), kde budou krátce před 15. hodinou slavnostně dekorovány.

Informačním kanálem Janča Valašské rally bude internetová stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži se budou objevovat i na facebookovém profilu „Valašská Rally Valmez“.

Datum zveřejnění

31.1.2017

Zdroj informací

http://www.valasskarally.eu/

Autor

Miroslav Frouz

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2837 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál